Skip to content

Hvordan høste hvitløk

15 de juni de 2021

Hvitløk er en mat som, i tillegg til å være veldig nyttig på kjøkkenet, også har sine bruksområder som insektmiddel. Men etter å ha dyrket dem og tatt vare på dem med forsiktighet siden plantasjen på slutten av vinteren, når sommeren nærmer seg, er det på tide å høste dem. Hvordan gjøre det riktig?

Måten vi bruker for å skaffe dem er veldig viktig, samt tiden vi har ventet på å gjøre det. Hvis du ikke vet hvordan høste hvitløk, så vil du finne ut av det.

Når høstes hvitløk?

Hvitløk er planter som gjennomsnittlig trenger 3 måneder for å vokse. De er veldig motstandsdyktige mot kulde, slik at det er en av de første avlingene som er plantet, noe som kan gjøres direkte i hagen på sen vinter eller tidlig eller midt på vinteren i en spire eller drivhus.

Hvis jorden har veldig god drenering og også er rik på organisk materiale, vil plantene våre ha god vekst og utvikling, noe som de vil tillate oss å høste dem sent på våren eller sommeren, avhengig av årstid hvor vi har plantet dem.

Hvordan vite at de allerede kan høstes?

Å være pæreformet, er det noen ganger veldig vanskelig å vite når det er best å høste dem. Derimot, vi kan ledes av bladenes oppførsel: Når de begynner å bli gule eller brune, vil vi vite at nedtellingen for å tilberede deilige retter med dem har begynt 🙂.

Ved hjelp av en spade, vi vil løsne jorden rundt hver pære og trekke dem forsiktig ut. Deretter vil det bare være å vaske dem og la dem tørke på et ventilert sted eller legge dem i et område som er utsatt for solen i noen dager.

Hva er den beste måten å lagre dem på?

Det er noen:

  • I en keramisk krukke for hvitløk.
  • I en gryte med olje eller eddik. De må fortæres raskt.
  • Flettet og hengt i spiskammeret.

Hvitløk

Visste du hvordan du skulle høste hvitløk?