Skip to content

Hvordan høstes salat?

14 de juni de 2021

Salat er en av hageplantene som kan dyrkes direkte i hagen eller, hvis du har det, i en gryte. Å være ganske liten, vil det ikke ha noe problem å vokse og utvikle seg som den skal, uavhengig av hvor den ble plantet.

Når det er på tide å kutte det, kan det imidlertid oppstå et viktig spørsmål: Hvordan høstes salat?

Salat er en urteaktig plante som sådd på sen vinter eller tidlig på våren (også om sommeren hvis det er sorten «fire årstider»), enten i såbed eller i hagen, og det den vil være klar til høsting omtrent tre måneder senere. Dens vekstrate er ganske rask, så mye at hvis du ikke har mye erfaring, eller hvis du vil at barna skal lære å dyrke planter, vil du med denne grønnsaken glede deg mye.

I tillegg, når du tar det, trenger du ikke å komplisere deg selv for mye. Dessuten kan den fanges på tre forskjellige måter:

  • Med en tidligere desinfisert kniv, den er kuttet i bunnen, det vil si rett før røttene blir født. Dermed forblir rotsystemet i potten eller jorda.
  • Med en hakke eller med samme hender hvis jorden er veldig myk eller i en gryte, ekstraheres ved å grave opp røttene. Disse kan deretter kuttes med saks.
  • Å gå kutte bladene etter behov.

Hva er forskjellen? Vel, bortsett fra det åpenbare 🙂, Hvis røttene blir liggende intakte, kan noe veldig interessant skje: en annen salat kommer ut igjen som er veldig bra. Selvfølgelig, hvis du vil plante en annen plante på samme sted, er det ideelle å grave opp salatens røtter; ellers trenger du ikke. I dette tilfellet kan du fjerne arkene du trenger og la resten ligge.

Salat er en plante som er veldig lett å dyrke for barn

Og du, hvordan samler du salatene dine?