Skip to content

Hvordan lage blomsterbed i en hage?

14 de juni de 2021

Et blomsterbed er perfekt unnskyldning for å ha en mini-hage i en hage. Den kan ha den formen du vil ha: rektangulær, firkantet, lineær, buet, … og i tillegg kan du plante hva du vil, den vanligste er flerårige planter.

Hvor nyttig er det? I utgangspunktet for å forskjønne stedet, er det derfor i alle hagene det må være minst en. Men du bør vite at den, avhengig av høyden, også kan brukes til å dele de forskjellige delene. Når det er sagt,vil du vite hvordan du lager blomsterbed? Vent ikke mer 😉.

Hvordan lage et blomsterbed i en hage?

Trekantet blomsterbed

Hvis du vil ha hagen din enda vakrere, ikke nøl med å lage et blomsterbed. Det er veldig enkelt å gjøre, og det tar knapt tid. Faktisk må du bare følge disse trinnene:

  1. Lag en oversikt over blomsterbedet– Spray maling direkte på gulvet i den formen du vil ha den. Hvis du vil ha et perfekt design, må du først tegne det i en pappeske som du vil bruke som mal.
  2. Deretter legger du et ugrasnett på innsiden av blomsterbedet. Du kan fikse det med negler, små steiner, … eller hva du foretrekker.
  3. Grav skitten rundt, i en stripe ca 20 cm bred og 15 cm dyp. For å få det til å se best ut, må du gjøre jobben med en rett spade.
  4. Seinere, murstein, stein eller stein må legges rundt konturen, avhengig av hvordan du vil at det skal være 🙂. Du trenger ikke å være veldig høy, men du trenger ikke være veldig kort heller. Ideelt sett bør den ikke overstige 30 cm.
  5. Når denne oppgaven er fullført, må du fortsette til fyll ut blomsterbedet med universelt voksende medium blandet med like deler perlit, kompost eller mulch.
  6. Til slutt berører du den mest interessante delen: plant plantene. Du kan sette blomster, busker, og det er til og med de som velger å kombinere flere plantetyper, for eksempel busker eller små trær med sesongens blomster.

Tulipanseng

Det var lett, ikke sant?