Skip to content

Hvordan lage et bed av planter i hagen

5 de februar de 2021

Å lage et blomsterbed i hagen er en fin måte å gi et annet preg på naturen vår. Noe som ikke innebærer mye innsats eller store forestillinger om hagearbeid. I virkeligheten er det ikke mer å lage et blomsterbed lage en liten hage i hagen vår. Et avgrenset rom som kan være rent dekorativt eller ha et praktisk formål som å skille områder, hvis vi velger planter med god høyde.

Uansett hva du har som mål, er det å lage en blomsterbed en enkel måte å legge til et annet preg på alle grønne områder. En måte å benytte oss av nøklene til landskapsarbeid for å gjøre hagen vår enda hyggeligere. Og vi må bryte med den tradisjonelle ideen vi har om den. Hvorfor ikke: det trenger ikke bare være gress og potteplanter. Og nei: å endre utseendet ditt avhenger ikke bare av å bytte tekstil, renovere utendørs planter eller innovere tilbehør og dekor. Vi kan også oppnå dette ved å leke med opplevelser, følelser og til og med skape forskjellige atmosfærer i det.

For enkelhets skyld, å lage en blomsterbed er noe tilgjengelig. Og så enkelt å utføre at vi kan utføre det med egne hender uten for mye komplikasjoner. Det er nok å vite hvordan du gjør det, og enda viktigere, de essensielle elementene du må ha.

HVORDAN LAGER DU ET MATERIELL TRINN FOR TRINN

Å lage et blomsterbed i hagen er en av de vanligste landskapsarbeidsteknikkene. En effektiv løsning som vanligvis søker å ha en vegetasjonspunkt som alltid er i perfekt grønn tilstand. Dermed og uansett årstid, kan vi nyte et hjørne fullt av liv.

La oss ta hensyn til to viktige aspekter som vi må ha for å lage et blomsterbed. Den første er at disse minihagene per definisjon er tydelig avgrensede mellomrom med hensyn til resten av miljøet. Noe viktig, siden vi rolig må tenke på hvor vi skal plassere det. Det er sant at de ved mange anledninger brukes til å dekorere et hjørne av hagen. Men i tillegg til den dekorative verdien, kan de også ha en praktisk karakter i store hager. I dem kan de plasseres selv midt på plenen.

Det andre grunnleggende aspektet når du lager en blomsterbed er å vite det det er en hevet plass med hensyn til resten av hagen. En detalj som ikke er liten, siden en del av den dekorative vekten er basert på høyden. Og ikke bare det: denne høyden vil tillate oss å lette drenering. Et praktisk og viktig poeng for plantene våre.

Lag et blomsterbed med planter

Tar vi disse to aspektene i betraktning, la oss trinn for trinn se hvordan du lager et blomsterbed. En enkel hagearbeidsoppgave som vil endre designen på hagen vår.

1. Velg stedet, utgangspunktet for å lage en blomsterbed

Når vi vurderer å lage et blomsterbed, er det viktig å ta seg tid til å reflektere. Og er det plasseringen er nøkkelen til mange ting. Vi viser ikke bare til hvordan hagen vil se ut når den er ferdig. Vi mener også at der vi gjør det, vil det avgjøre hvilken type planter vi kan bruke.

Derfor ingenting som å forestille seg det i hodet før mer. Utgangspunktet for å velge vegetasjonen din, men også å plassere den på rett sted for å blomstre.

2. Tegn designet på bakken

Vi har allerede sporet det i hodet vårt, og sannsynligvis vil vi ha klottret det på noe papir. Det er på tide å ta grep og forestille seg hvordan det a priori ville se ut i hagen som helhet. Og for dette ingenting som mal det direkte på bakken med en spray Av maling. Den beste måten å få en ide om hvordan den vil se ut, men også for å korrigere størrelsen før du begynner å jobbe.

Når det gjelder form, er blomsterbedene mer enn varierte. Vi kan satse på en helt geometrisk eller på en som følger organiske former. Hvis vi velger det første, er idealet at vi trekker måleren for å tegne figuren riktig.

3. Grav konturen, et annet grunnleggende aspekt når du lager en blomsterbed

Som vi sa, er en av egenskapene til enhver parterre at det er et avgrenset rom. Derfor er en viktig del av det endelige utseendet hvordan vi skiller det fra resten av hagen. Enten med grenser eller med stein, før vi legger et element som fungerer som en grense, må vi forberede bakken for det.

Firkantet spade for å lage en blomsterbedEn firkantet spade er ideell for å hjelpe oss med å lage en blomsterbed. Få det hit

Ved hjelp av en rett spade vil vi dra grave rundt formen på blomsterbedet vårt og kaster jorden i den. En måte å bremse jorden som vi fjerner er ved å plassere papp på overflaten som senere vil bli dekket av planter. Kartongen vil tillate oss å holde jorden vi fjerner. Og nei: det er ikke nødvendig å fjerne det senere. Å være et biologisk nedbrytbart element, vil det ganske enkelt bli en del av jorden.

Når vi snakker om graving, handler det ikke om å grave for dypt. Bare fjern nok jord til å fjerne røttene til gresset rundt blomsterbedet. Uansett hvilken type element vi bruker for å avgrense parterre, er dette gravd området må ikke være mer enn 25 centimeter.

4. Plasser anti-ugressmasken

For å unngå spredning av ugress er idealet det bruk et anti-ugressnett i det gravde området. Takket være det vil vi i fremtiden unngå å måtte vurdere hvordan å utrydde ugress. I tillegg vil det samme nettverket hjelpe oss med å forme og inneholde selve parterren.

Vi begynner med å plassere den i det gravde området og feste den til bakken med steiner, eller hvis vi velger en trekant, fester den med hagestifter til bakken.

5. Fyll ut jord

Med ugressnettingplassen klar og sikker, er det på tide å fyll med jord. Og vær forsiktig, for vi snakker ikke om en universelt underlag uten mer. Ideelt sett bør den berikes med meitemark humus, gjødsel, organisk mulch eller andre organiske endringer. På denne måten vil vi ha en jordrik næringsstoffer. Det perfekte utgangspunktet for plantene våre å slå rot.

Hagearbeider organisk mulchOrganisk mulch er et perfekt underlag for å lage et blomsterbed for sin rikdom på næringsstoffer. Oppdag sammensetningen av vår

Selv om substratblandingen på overflaten må luftes mer, er det viktig å komprimere delen av basen litt. På denne måten vil parterre ha et godt grep på bakken.

6. Planting, det mest spesielle øyeblikket for å lage en blomsterbed

Det er klart: å lage en blomsterbed har det primære målet å nyte planter. Av den grunn og på dette stadiet er det praktisk å ta ting sakte. Den beste måten å riktig velge naturen vi ønsker å nyte i dette fargerike rommet.

I en blomsterbed er det vanlige lage en kombinasjon av planter, busker og til og med trær. Det er mer: hvis vi kombinerer utendørs planter stauder med livlig, pærer Y sesongmessige planter vår parterre vil være i konstant forandring. En måte å gi den enda mer skjønnhet, og å tilpasse den til hver sesong av året.

Det ideelle er å kombinere stauder for hagen om vinteren med andre av vår- og høstblomstring. På denne måten vil parterren vår alltid være full av liv og farger.

7. Plasser dekorative endringer

Hvis vi ikke har tenkt å plante pærer eller andre planter som trenger å dukke opp fra bakken, kan vi gi et enda mer dekorativt poeng til blomsterbedet vårt. Hvordan? Bruk endringer som furubark eller dekorative steiner. Noen som vil fullføre hele parterren vår, og som i tillegg vil tillate oss å holde ugresset i sjakk.

Tør du å lage et blomsterbed i hagen din? Du vil ikke angre på å nyte en minihage i hagen!