Skip to content

Hvordan lage en fin liten hage

13 de juni de 2021

Har du et ganske lite stykke land, og vil du gi det liv? Vel, du kan gjøre det, ja. Det er ikke nødvendig å ha mange meter tomt for å nyte et lite stykke natur; Faktisk, hvis du kan skape virkelige underverk i en enkelt planter, hva kan du ikke oppnå med for eksempel 50 meter land?

Hvis du drømmer om å kunne forlate huset og føle aromaen til blomstene, hør på bladene som beveger seg med vinden og nyt hobbyen din, Nedenfor vil vi gi deg mange tips og ideer, slik at du vet hvordan du lager en fin liten hage.

Forbered bakken

Fjern gresset

Fjerne gress med hakke

Det er veldig viktig at vi klargjør bakken før vi til og med lager et utkast med det vi ønsker at hagen skal ha, begynner med å fjerne gresset. Siden det er et lite stykke land, kan vi gjøre det med en hakke, men vi kan også gjøre det med en rotor, som også vil tillate oss å gjøre to jobber i ett: fjerne gresset og fjerne jorden, og dermed få det luftet.

Da må vi fjern steinene, spesielt de store. Planterøtter har ofte vanskelig for å rote i veldig steinete bakker. Hvis vi har nettopp et slikt tomt, med mange steiner overalt, vil vi ikke bekymre oss: vi vil være i stand til å plante kaktus og andre saftige planter.

Jevn og gjødsle bakken

Pulverisert organisk gjødsel til jorden

Når vi først har landet uten noe gress, vil det være på tide å legge et lag på ca 4 cm tykt organisk kompost. Rett etter, vi vil jevne bakken ved hjelp av en rive, blander den med komposten. Det er ikke nødvendig å besette at det er perfekt: det vil være nok at det ser bra ut for øynene våre.

Lag et utkast

Hage viskelær

Enten på papir eller med et dataprogram, anbefales det å lage et utkast, siden vi på den måten vet hva vi vil legge og hvor, og viktigst av alt: hvordan det vil se ut. For det, vi må vite hvor mange meter vi har, hvor lang hver side er og hvilken form den har.

Med alt dette kan vi begynne å se på plantene og inkludere dem i utkastet.

Finn ut hvilke planter du kan sette

Prøve av Acer palmatum 'Ornatum'

Dette er en jobb som må gjøres, ja eller ja. Så mye vi vil, kan vi ikke plassere alle plantene vi liker fordi den tilgjengelige plassen er begrenset. For at det ikke skal oppstå problemer i fremtiden, er det praktisk å besøke barnehager, hagebutikker, lese denne bloggen;), … kort sagt, finn ut om artene vi kan sette i den lille hagen vår.

For å gjøre det lettere, her er et lite utvalg av artikler der vi anbefaler planter til små hager:

 • Små trær
 • Dverg bartrær
 • Planter uten blomster til hagen
 • Palmer
 • Busker til hage eller gryte

Installer vanningssystemet

Drypp vanning i hagen

Vanning er en oppgave som hver gartner eller gartner må utføre, for uten vann ville ikke plantene overleve. For å forhindre at de tørker ut, må vanningssystemet være installert. Men hva? For en liten hage anbefaler vi noen av disse:

 • Vanning med slange: er den tradisjonelle metoden. Med en slange og en innebygd vannpistol er det mulig å sikre at all væske som kommer ut blir brukt av plantene.
 • Dryppvanning: hvis landet har en tendens til erosjon, og hvis vi også bor i et område der det er veldig lite nedbør, er drypp vanning vårt beste alternativ. Det gjør at vi alltid kan ha jorden litt fuktig, og i tillegg kan vi også bruke den til å gjødsle plantene.
 • Ekssudasjonstape: de er rør av porøst materiale som fordeler vann gjennom porene. De holder jorden fuktig og anbefales på det sterkeste for vanning av trær.

Planter plantene

Furuplantasje på land

Nå som vi vet hvordan vi vil at hagen vår skal være, må vi få den til å gå i oppfyllelse. Det er på tide å plante plantene på stedet vi har valgt for dem. For det, på begynnelsen av våren tar vi på oss noen hagearbeidshansker, vi tar haken og lager et plantehull Det må være mer eller mindre dypt, avhengig av høyden på potten og planten det er snakk om.

For eksempel, hvis det er trær eller palmer, er det praktisk å lage hull omtrent 10 centimeter, i det minste dypere enn vi ville gjort dem, siden dette vil koste dem mindre å rote; På den annen side, hvis det er blomster, busker eller lignende, vil dette ikke være så viktig fordi disse plantetypene tilpasser seg raskere – vanligvis – selv om vinden blåser kraftig den vinteren, er det mest sannsynlig at ingenting vil skje.

Etter å ha laget hullet, vi blander jorda ekstrahert fra den med 30% organisk kompost og planter den på en slik måte at den er omtrent 0,5-1 cm under bakkenivå. Til slutt lager vi et trerist (en slags barriere rundt planten som tjener til å forhindre at vannet går tapt) med samme jord, og vi vanner det grundig.

Legg til noen møbler

Hagemøbler

Hver hage, uansett hvor liten, kan ha minst en fluktstol eller et bordsett med matchende stoler. Vi kan sette dem i et skyggefullt hjørne, ved siden av et tre for eksempel. I disse artiklene er det mye mer informasjon om hagemøbler som vil hjelpe oss å vite hvilke vi skal velge:

 • Typer hagemøbler
 • Hvordan velge hagemøblene dine
 • Hvordan velge utemøbler
 • Hagesofaer

Eller hvis det for øyeblikket ikke er høye planter, kan vi velge å legge en pergola av tre eller et telt. Det kan være veldig, veldig bra:

Trepergola

Fin, ikke sant? Mens trær og palmer vokser, kan vi gjøre det uten problemer hvis vi vil nyte naturen omgitt av det grønne, for da dekker vi pergolaen med små klatreplanter som jasmin, og vi vil helt sikkert ha det veldig hyggelig.

Flere ideer

Hvis du trenger flere ideer, er det noen få:

Og klar. Vi vil allerede ha hagen vår, som kan være veldig liten, men den vil utvilsomt være vakker. Nå gjenstår det bare å ta vare på det slik at det fortsetter å se spektakulært ut.