Skip to content

Hvordan lage en fin uteplass

15 de juni de 2021

Terrassen er et område av hjemmet som er laget av og til glede for hele familien. Det må være et behagelig opphold for å kunne koble fra rutinen, og det er derfor det er veldig vanlig å sette noen møbler, for eksempel solsenger, eller et sett med bord og stoler som skal brukes i godt vær.

Å få et sted som også er veldig godt innredet koster ikke mye. Enten du er en av dem som foretrekker å kjøpe nye ting eller om du er en resirkuleringselsker, vil disse tipsene sikkert hjelpe deg med å oppdage hvordan lage en fin uteplass.

Sett planter på veggene

Andalusisk uteplass med pelargoner

Hvis du har en liten uteplass eller hvor mange ting ikke lenger passer, du kan sette planter på veggene, som skaperne av det vakre stedet du ser på bildet over gjorde. Geraniums, nelliker, petunier og alle slags blomster vil se bra ut; selv om du også kan sette en vertikal hage, for eksempel dette:

Vertikal hage med plastflasker

Det er veldig enkelt å gjøre, da Du trenger bare tre planker av tre eller annet motstandsdyktig materiale, litt betong for å spikre dem i bakken, tau og plastflasker.

Lag et grønt teppe

Gressete gårdsplass

Hvis du bor i et område der det vanligvis regner mye, anbefales det sterkt å sette plen. Det ser veldig, veldig bra ut i alle deler av hagen, og også rundt terrassen. Det er en måte å gi mer grønt til et rom der materialene (gulv, møbler, basseng osv.) de er hovedpersonene.

Et annet alternativ er å sette møbelplanter, som kan dyrkes i områder der det ikke regner veldig regelmessig da de motstår tørke godt, og vil også gi hjemmet mer liv med sine vakre blomster.

Dekorer bassengområdet med planter

Bakgård med basseng

Mange ganger er det en tendens til å la bassengområdet være fritt for planter, siden det ofte antas at de vil skitne det, og selvfølgelig spiller det ingen rolle. Men virkeligheten er det det er mange som kan være i nærhetensom palmer, bartrær eller blomstrende busker. Det eneste som ikke skal settes er trær med invasive røtter, som blant annet Ficus, Tipuana, Jacaranda eller Ulmus, da de kan bryte både jorda og rørene.

Sett en fontene på terrassen din

Fontene i en gårdsplass

Hagefontener er et spektakulært kunstverk. De kommer i mange former og størrelser, og installert på en uteplass kan ikke være bedre. Vannet vil øke fuktigheten i området, slik at du kan ha vakre planter og en veldig fin uteplass.

Kombiner møblene med terrassen

Tremøbler

Møbler er en viktig del av terrassen, men hvis de er for fargede vil de ikke se bra ut. For å forhindre at dette skjer, Det er veldig viktig at du velger et møbel med tanke på fargene som dominerer på stedet der de skal plasseres.. Dermed, hvis du har en uteplass dekorert i en rustikk stil der brune, hvite og grønne dominerer, er det tilrådelig at bordene, stolene og alt du vil kjøpe (eller lage 😉) er av disse tonene.

Gjør dekkene dine om til potter

Dekk med blomster

Gamle dekk som ikke lenger kan brukes, kan ha en ny levetid hvis de er pottet. Hva mer, å være ganske romslig kan du sette mange små planter sammen, bregner eller til og med bruke dem som hagebruk. De er farget (det er tilrådelig å bruke spraymaling som selges i jernvareforretninger), det settes et skyggelegge inn i dem slik at jorden ikke kommer ut, og vi fortsetter å plante.

Bygg en veranda

Hagen

Verandaene er perfekte for å nyte sommeren utendørs. Å være laget av betong er de veldig motstandsdyktig så de blir som nye i mange, mange år. Husk at fargene er viktige: den du velger til verandaen din må være lik den som har fronten på huset, og i sin tur ikke skal være «garish» kombinert med de i resten av stedet.

Har du flere ideer til å ha en fin uteplass?