Skip to content

Hvordan lage en hage

14 de juni de 2021

Drømmer du om å ha en vakker hage? Hvis du nettopp har flyttet til et hus med land og vil grønne det, kan du gjøre det på en slik måte at alle elementene i ditt eget naturlige paradis kombinerer så godt at du kan nyte det til fulle.

Men hvor begynner du? For å finne ut av det, anbefaler jeg først at du fortsetter å lese. Her vil vi tilby deg noen tips og ideer å vite hvordan lage en hage. Da vil det være snakk om å komme seg ned på jobb.

Besøk hager og barnehager

Echinocactus grusonii i hagen

Når vi har en tomt og vi ikke aner hvor vi skal begynne, er det alltid lurt å besøke hagene i området – hvis mulig – og barnehagene. Hvorfor? Fordi slik at vi mentalt kan designe vår egen hage, inkludert de plantene vi liker best.

Lag et utkast

Hage viskelær

Deretter vil det være på tide å lage et utkast, enten på papir eller, enda bedre, ved hjelp av et hagedesignprogram. I, Vi må ta med alt vi ønsker å ta med i betraktning det totale overflatearealet vi har og størrelsen på plantene. når de har nådd voksen alder.

Forbered bakken

Forbereder terrenget

Nå må du forberede bakken for å begynne å lage hagen. For å gjøre dette, anbefales det sterkt å gå gjennom en rotor (hvis den er stor) eller en jordfreser (hvis den er middels eller liten) slik at eventuelle steiner som kan være tilstede blir utsatt. Dermed kan vi enkelt fjerne dem, og la bakken ligge godt jevnt med en rive.

I tilfelle den har blitt forlatt i lang tid, anbefales det å legge et lag på minst 4 cm gjødsel, som kyllinggjødsel, og blande det med jorden.

Planter plantene

Plante furu

Nå som jorden er klargjort, er det på tide å sette plantene på sitt endelige sted. Det er veldig viktig at vi planter dem i de områdene der de vil kunne vokse godt; det vil si at hvis det for eksempel er en solplante, må vi plassere den på et sted der den vil bli utsatt for solen. I tvilstilfeller må vi konsultere det, enten i barnehagen, i bøkene eller på Internett.

Installer vanningssystemet

Drypp vanning i hagen

For at plantene skal kunne vokse uten problemer, er det nødvendig å installere et vanningsanlegg. Det er flere typer på markedet: drypp, ekssudat, slange, … Avhengig av utvidelsen av landet og behovet for vann som plantene har, må vi installere det ene eller det andre, eller installere flere i hagen. I hagen kan vi for eksempel sette drypp vanning, noe som gjør at vi kan spare vann, men for å vanne området av rosebuskene kan vi sette en slange.

Sett noen hagemøbler

Hagemøbler

Hvis vi har tenkt å tilbringe mye tid utendørs, Det er praktisk å sette noen møbler som passer godt sammen med de dominerende fargene i hagen, og som også er motstandsdyktige. De laget av raffia ser veldig bra ut under verandaen, siden det gir dem et rustikt og veldig elegant utseende; men for å sette i bassenget må vi velge en annen type materiale som motstår fuktighet, for eksempel plast eller rustfritt stål.

Alt i alt kan vi nyte hagen til fulle.