Skip to content

Hvordan lage en hjemmelaget kvern til hagen eller grønnsakshagen

15 de juni de 2021

Hagen vår har uendelige muligheter for dekorasjon. Vi kan også utvikle enheter som gir oss noe verktøy for å forbedre miljøet i frukthagen eller hagen vår.

I dag skal vi snakke om hjul for hagen eller frukthagen. Hvor nyttig er det, og hvordan kan vi designe en fra resirkulerte elementer?

Bruk av pinwheel i hager og frukthager

Når vi bruker et hjul i hagen vår, genererer det en bevegelse som overfører vibrasjoner til bakken. Disse vibrasjonene produserer en irriterende lyd for dyr som gnagere, føflekker og fugler. På denne måten kan vi forhindre at dyr ødelegger avlingene våre, eller derfor spiser blomstene i hagen vår.

Horisontale møller fungerer også som værvinger. Så vi kan vite hva vindretningen er.

Å bygge et hjemmelaget pinwheel

hagehjul

Vi bruker vann- og melkflasker, noen ølbokser, og du kan til og med bruke et sykkelhjul.

En modell av jeksel vil være å bruke en flaske og noen få DVDer. De kuttes i to og sammenføyes med lim eller smelteplast. For å sette DVD-ene i flaskene lages det vertikale hull i dem, og på denne måten vil den kunne rotere.

En annen modell av kvern som kan lages, er den vertikale modellen. Det innebærer å bruke to flasker som bunnen tidligere er fjernet fra. Flaskene sammenføyes for å lage en flaske med to tuter og to propper. Når vi har festet flaskene, vil vi lage hull i en av dem for å feste tre flaskebunner i siden som er orientert i samme retning.

Pinwheels kan være et alternativ til å dekorere hagen vår og nyttig for hagen vår jage bort mulige dyr som ødelegger avlingene våre og våre planter og blomster.