Skip to content

Hvordan lage en naturlig grense for en hage

12 de juni de 2021

Når du ønsker å ha en hage så naturlig som mulig og prøver å ikke inkludere for mange kunstige elementer som møbler, skulpturer eller fontener, er det interessant å lage grenser med planter. Disse vesener vil være de som gir glede og liv til et land; Videre, hvis vi har en hage, vil de tjene som allierte, siden de vil tiltrekke pollinerende insekter, som bier.

Men, Hvordan lage en naturlig grense for en hage? Hva må vi ta hensyn til når vi oppretter en?

Avgrens området der du vil ha den naturlige grensen

Land

Dette er det første du må gjøre. Det er viktig å vite hvor den naturlige grensen eller hekken skal plasseres og hvilken form den vil ta. For eksempel kan den være buet, rett eller plassert på en slik måte at sålene sikksakkes. Alt vil avhenge av dine preferanser og behov, så vel som det tilgjengelige landet selv.

For å avgrense området kan du kjøre – ikke for dype – jernstenger, trepinner eller lignende, bruke steiner, eller tegne linjen som vil definere kanten med naturlig maling.

Bestem hvilke planter du skal sette

Hibiscus syriacus

I planteskoler finner du et bredt utvalg av planter: eviggrønne eller løvfellende, med prangende eller ikke så blide blomster, raskt eller sakte voksende, … Hvis du har det travelt med å skape en naturlig kant, anbefales det sterkt å velge raskt voksende planter som laurbær (eviggrønn), polygala (eviggrønn), rose av Syria (løvfellende) eller blomsterkvede (løvfellende). Tvert imot, hvis du ikke har det travelt, kan du lage en fin hekk av bartrær (sypress, barlind, din).

Ikke plant dem for tett sammen

Vi vet at du vil gjerne ha en ferdig naturlig kant som var funksjonell fra nesten første dag, men når du arbeider med planter, må du være tålmodigselv med raskt voksende. For at det ikke skal oppstå problemer i fremtiden, er det nødvendig å kjenne de voksne dimensjonene de vil ha og plante dem med tanke på dette. For eksempel, hvis det er en art som måler 1 meter i diameter, må prøvene plantes 0,50 meter fra hverandre.

Kos deg med plantene dine

Hage hekker

Når du har plantet dem, det er på tide å glede seg over dem, vanner dem, beskjærer dem når det er nødvendig, og hvorfor ikke? Å ta bilder for å vise dem frem, og forresten se hvordan de vokser med tiden.

Fant du det interessant? 🙂