Skip to content

Hvordan lage et mikroklima i hagen

16 de juni de 2021

Hver hage er unik, selv hvert lite område er unikt og kan ikke repeteres. Og nei, jeg refererer ikke bare til det faktum at det kan være forskjellige planter, men mikroklimaet i hver enkelt. I et område der det er direkte utsatt for solen, vil det således ha et tørrere mikroklima enn om det er forskjellige plantevesener som beskytter det.

Å lage et mikroklima i hagen er en relativt enkel oppgave, takket være at vi til og med kan ha planter som ellers ikke kunne overleve i vårt område.

Hva er mikroklima?

Trær i en hage

Mikroklima De er settet med meteorologiske forhold som har små hjørner eller områder. Det er flere faktorer som komponerer det: temperatur, høyde, lys, topografi, vind, … og selvfølgelig plantene. Å ha en sunn hage, Det anbefales sterkt å se på vegetasjonsdekket som finnes i hagene i vårt område; slik at vi kan få en idé om hvilke vi vil plante og hvor.

På denne måten, å ta vare på dem vil være en mye hyggeligere opplevelseVel, vi trenger ikke å bekymre oss for om de vil tåle været eller ikke ved å være sikre på at de vil. Noe som utvilsomt vil tillate dem å vokse med styrke og helse.

Hvordan endrer eller oppretter du en?

Høy sypressesikring

Hvis vi ikke liker værforholdene i vårt område veldig godt, eller hvis vi vil plante litt mer delikate arter, er det interessant å endre hageens mikroklima eller til og med lage en. Hvordan gjør du dette? Meget lett:

  • Plante en vindskjermhekk: høye busker, som barlind, laurbær eller sypress, er ideelle planter for å forhindre for mye vind i et hjørne.
  • Vurder å plante eviggrønne trær i skyggen: For å ha et hjørne av skyggeplanter er det viktig at det er trær eller andre høye eviggrønne planter.
  • Ha en solrik hage: Hvis du har et stykke land som er utsatt for solen i mange timer, kan du dra nytte av det. Plant kaktus, frukttrær, palmer, eller lag en grønnsakshage.
  • Gruppeanlegg: gruppene av planter har det veldig bra i hagene, spesielt hvis de er av blomster eller planter av skygge. De vil skape et mikroklima takket være at de kan utvikle seg uten problemer.

Som du kan se, kan du endre klimaet i hagen din når og hvordan du vil 🙂.