Skip to content

Hvordan og med hva man skal gjødsle tomater

14 de juni de 2021

Tomatplanter krever god gjødsel for å sikre at de utvikler seg under optimale forhold, i tillegg, bedre resultater kan oppnås ved å berike jorden når du legger til kompost og det er at som vi allerede vet, krever tomater ganske krevende pleie, spesielt fordi de trenger en stor mengde sol, samt et visst underlag for en urbane hage, som har et høyt innhold av næringsstoffer og bortsett fra dette , de er også delikate, fordi de pleier å være en reell attraksjon for flere av de vanligste skadedyrene som hagene presenterer om sommeren.

Og det er nettopp av disse grunnene at det er veldig viktig bruk en god kompost til tomatplanten og at det ikke bare fremmer riktig vekst av fruktene, men også at de i et bestemt øyeblikk er sterke nok til å bekjempe noen irriterende besøkende.

dyrking av vintomater

Hvis det ønskes riktig vekst av tomater, gjødsel som brukes må påføres til riktig tid, i henhold til fenologien og vekstfasen til planten.

Hvordan bruke kompost til tomater

Det er nødvendig å starte med noe som, selv om det ikke egentlig er gjødsel for tomater, er like grunnleggende som gjødsel, det vil si jord.

Hvis du utfører en sen transplantasjon, er det viktig at det endelige stedet der tomatene skal plantes har en høyt innhold av organisk materiale. Dette aspektet er viktig fordi det er nettopp den jorda, den som sparer vannet som planten trenger, samtidig som den forhindrer den i å få noen mulig sykdom som kommer fra jorden, som den kan smittes med gjennom vanning.

Nå, med riktig jord, må det tas i betraktning at gjødsel for tomater må påføres regelmessig og bare i løpet av de første seks ukene fra øyeblikket av den definitive transplantasjonen.

På denne måten vil det ikke bare fremme en plante røtter bedre, det vil også tillate deg å vokse virkelig sunn. Etter den første halvannen måned vil det være nødvendig å redusere påføringen av gjødsel betydelig, for fra det øyeblikket er det en risiko for at gjødselen får sølvet til å vokse, men at fruktene ikke vil.

Hva brukes til å gjødsle tomater

For å gjødsle tomatplanter kan du bruk ormstøpegods, bruker den enten hver 15. dag eller månedlig; guanopulver og / eller væske som påføres i henhold til produsentens instruksjoner eller annen form for økologisk gjødsel.

Det er nødvendig å ta hensyn til det for å fremme vekst og blomstring av tomater, det mest praktiske er vanligvis å bruke en gjødsel som har høyt innhold av kalium og fosfor. Av denne grunn anbefales flere av gjødsel kjent som «balansert», som for tiden er tilgjengelig på markedet, fordi de har samme andel fosfor, kalium og nitrogen.

Det er viktig å skaffe seg en gjødsel for tomater som har de ovennevnte elementene, siden i tillegg til å berike næringsstoffene, styrker planten mot ethvert angrep.

Tomater

Å være spiselige produkterDet anbefales å velge en naturlig gjødsel som er spesielt egnet for økologisk jordbruk; Fordi denne forseglingen sørger for at det er et produkt som ikke har noen kjemikalier.

Noen naturlige og organiske gjødsel du kan bruke er:

Gjødsel

Det er mulig å kjøpe gjødselposer i de fleste av butikkene som er dedikert til salg av hageprodukter, også hvis du har kaniner, kyllinger og / eller geiter, kan du også bruke ekskrementer, siden ved å inneholde en høyt nitrogeninnhold, de fungerer som kompost og kan tilsettes direkte i jorden.

Bananskall

Bare legg bananskallene i et hull over plantasjen eller begrav dem under mulken, så kan de brukes som gjødsel.