Skip to content

Hvordan og når man skal plante bringebær

18 de juni de 2021

Ingenting definerer sommeren bedre enn søte og saftige bringebær; bringebær er faktisk veldig enkle å plante, uansett om det er gjort i varmt eller kaldt klima, siden det viktige er at rde får nok sollys til å trives.

Det er røde, svarte og gule bringebær, som hver modnes til forskjellige tider av året og hvis du vil vite hvordan du skal plante dine egne bringebærVi anbefaler at du følger trinnene nedenfor.

Plante bringebærene

plant bringebærene

Bringebær skal plantes tidlig på vårenPå denne måten vil fruktene modnes på sensommeren og tidlig på høsten. Helst bør du skaffe deg bringebærplanter som allerede er 1 år gamle; Du kan også kjøpe bare røttene som er tilgjengelige i markedet, og som kommer i plastbeholdere med planter dyrket av vev.

Det er nødvendig at du sørger for at du kjøper den før du kjøper den barnehagen har et sertifikat som beviser at det er sykdomsfritt og at det allerede er blitt fumigated mot noe virus.

Hvordan plante et bringebær fra et frø

På midten av vinteren bør du begynne å så frøet i en plastbeholder fylt med torv.

Du må bruke sterilisert jord med lavt næringsinnhold, legg frøene minst 1 tomme, som er lik 2,54 cm, og sett dem på en ½ tomme eller 1,27 cm avstand mellom dem. Dekk dem med et tynt lag med sand og plasser beholderen på et kjølig, mørkt sted inne i hjemmet ditt. du trenger å holde frøene litt fuktige ved hjelp av en sprøyte.

I perioder når temperaturen er under 15 grader, må du plasser dem utendørs, på et sted som gir dem like store deler sol og skygge.

Når du har plassert dem hjemmefra, frø skal begynne å spire etter 4-6 uker, og når de klarer å vokse, at de er minst 3 centimeter høye og begynner å blomstre, må du transplantere dem til hagen. Legg til minst 4 tommer mulch for å holde jorden fuktig og forhindre at ugress vises.

Bladene, høyet og / eller barken kan brukes som mulch. Husk å vanne området veldig godt etter å ha plantet dem.

Bringebærpleie

bringebærpleie

Det er nødvendig å vanne dem i moderasjon, siden de ikke trenger mye vann, men du må holde dem hydrert, så du kan vanne hver 15. dag, unntatt når været er veldig tørt.

Bringebær skal være beskjær minst 1 gang hvert år, siden på denne måten innhøstingen utvilsomt vil være mye bedre, og den vil også være veldig rikelig.

For å høste røde bringebær om sommeren, må du kvitt deg med misfargede og grågrener etter at de har båret frukt og bare etterlater grenene som er nytt og sunt. Hvis det er høsthøst, må du kutte grenene til bakkenivå når de har båret frukt.

For å høste svarte bringebær, må du kutte siden av grenene som allerede har båret frukt, når du har samlet dem. Du må fjern eventuelle grener som er svake eller svake og ikke fungerer. Hvis du merker at du har visse grener som ikke produserer, bør du kutte dem og bare legge igjen 4 eller 6 sterke grener.

Når vinteren er over, fjern de svake, små og ubrukelige grenene, etterlater bare 6 sterke og sunne grener.

Det er nødvendig gjødsle bringebærene når vinteren er over; For dette kan du legge til noen få centimeter kompost eller organisk gjødsel for å optimalisere helsen og produksjonen av bringebærene. Høst bær på sensommeren eller tidlig på høsten, på den tiden skulle bringebærene ha en sterk farge og bør lett plukkes.