Skip to content

Hvordan så i et glass yoghurt

7 de juni de 2021

Er du en av dem som vanligvis kaster yoghurtkopper i papirkurven? I så fall, Jeg oppfordrer deg til å gjøre dem om til mini-seedbeds. I dag kaster vi mye plast, for mye, til det punktet at øyene av dette materialet er blitt oppdaget. Et materiale som det tar århundrer å nedbryte.

Å være vanntett, er det perfekt å deponere det rare frøet inni og ta vare på det slik at det vokser. Vil du vite hvordan du sår i et glass yoghurt?

Hva trenger jeg å så i et glass yoghurt?

For å kunne gjøre glasset med yoghurt til en praktisk såbed du trenger følgende:

  • Sy saks
  • Voksende substrat for planter
  • Sprøyte eller liten vannkanne med vann
  • Frø
  • Og selvfølgelig glasset yoghurt
  • VALGFRITT: Et stykke skyggelegger

Du har det? Nå er det på tide å komme ned på jobb.

Hvordan blir frøene sådd i yoghurtkoppen?

Spirede frø i yoghurtglass

Det første du må gjøre er rengjør yoghurtglasset grundig med vann. Du kan også bruke en dråpe oppvaskmaskin for å sikre at den er perfekt. Dette er veldig viktig fordi ellers kan bakterier og sopp skade frøene alvorlig. Av denne grunn bør du også fjerne alle spor av skum.

Nå, ta saks og lag et lite hull i bunnen av yoghurtglasset. Den mest anbefalte måten er å plassere saksene på basen og trykke ned mens du snur dem. Dette lager et mer presist hull og unngår å ødelegge plasten. Deretter kan du innføre et lite stykke skyggegitter i glasset slik at underlaget ikke går seg vill.

Når dette er gjort, berører du fyll den med underlag nesten helt. Som sådan kan du bruke universal-, vermikulitt- eller spesifikk såbeddyrking som de allerede selger klar til bruk i barnehager. Vann den til det er godt fuktet.

Til slutt må du legg maksimalt 2 frø i glasset, litt bortsett fra hverandre, og dekk dem med et veldig tynt lag med underlag (bare slik at de ikke blir utsatt for solen direkte). Skriv inn en etikett med navnet på planten og sådatoen for å kunne holde bedre kontroll.

Og nå gjenstår det bare å holde underlaget fuktig, og vente på at de skal spire 🙂.