Skip to content

Hvordan ta vare på bambusplanter?

26 de juni de 2021

I noen år har det blitt veldig fasjonabelt, har bambusplanter hjemme. Ikke bare fordi de er vakre veldig dekorative planter, men også på grunn av spørsmålet om feng shui og å søke balanse i oss selv og i dekorasjonen vi har hjemme.

Det er viktig at vi vet det bambusen Det har mange bruksområder, i tillegg til å legge til stor skjønnhet i landskapet eller interiøret i hjemmet, er det også en veldig motstandsdyktig urt som ikke krever mye vedlikehold eller ekstrem forsiktighet. Det er av denne grunn at vi i dag gir deg noen trinn for å få mest mulig ut av bambusplanten.

Det første du burde ta hensyn til når du har dette anlegget er vanning. Hvis du har bambusen plantet i bakken, bør du vanne den med vann to ganger i uken mens planten etablerer seg. Når du er etablert, bør du vanne den en gang i uken. Du må huske at bambus er en plante som absorberer mange mengder vann, så vanning bør ikke være overdreven, siden den har utviklet et solid nettverk av røtter som vokser raskt for å søke vann i jorden.

Ellers, hvis du har bambusen din i en gryte, kan det hende at planten din må vannes oftere. Du må imidlertid være veldig forsiktig så du ikke holder jorden fuktig hele tiden, da det kan føre til rotting av røttene, noe som gir bambusens sakte død. På samme måte anbefaler jeg å legge til 2-3 inches med mulch, siden bambus liker temperaturen og fuktigheten som jorden gir. Men hvis du legger til for mye, kan det begynne å tiltrekke gnagere og reirene deres, og forårsake skade på planten.

For å gjødsle bambusen din, anbefaler jeg at du bruker en vanlig nitrogengjødsel i løpet av våren og sommeren. Så i høstsesongen anbefaler jeg å bytte til en gjødsel med lite nitrogen, mens du slutter å gjødsle planten i de kaldere vintermånedene.