Skip to content

Hvordan ta vare på en vertikal hage

21 de juni de 2021

Vertikale hager har fullstendig forvandlet hagearbeidet til innvendige rom, siden de er festet til vegger og opptar mye plass. I tillegg kan du ha det både hjemme og ute.

Oppdage hvordan ta vare på en vertikal hage, som gir hjemmet ditt et nytt preg.

Vertikal hage med plastflasker

Å ha en vertikal hage i perfekt stand, før du gjør det, er det viktig å velge en struktur som ikke er etsende, og som tåler påvirkning av sollys uten å ruste. De mest brukte er metallkonstruksjoner, men du kan også bruke trekonstruksjoner eller til og med noe mye billigere: malingsbokser eller plastflasker, som blir hekta i forskjellige høyder som du kan se på bildet.

Når vi har valgt strukturen, må vi velge stedet. Som vanlig, den skal plasseres i et veldig lyst område, men hvis vi skal sette planter som krever skygge eller delvis skygge som gerberaer, coleus eller aspidistra, vil vi beskytte den mot stjernekongens stråler for å unngå skade.

vertikal hage

Når du planter plantene dine i den vertikale hagen, vil vi bruke et underlag som ikke har en tendens til å komprimere, men som samtidig kan forbli fuktig i den nødvendige tiden slik at røttene kan absorbere det dyrebare vannet. A) Ja, vi vil blande 70% svart torv med 30% perlit. Et annet alternativ er å bruke svart torv alene, men å legge til et første lag med vulkansk leire inne i plantebeholderen.

Når det gjelder vanning, vil frekvensen av dette avhenge av de valgte plantene. Et triks å vite når du skal gi de vakre plantene dine å drikke igjen, er dette: Stikk en tynn trepinne inn, og fjern den. Hvis det har kommet ut med mye underlag festet, er det fordi det for øyeblikket ikke trenger en ny vanning; Ellers vil vi vanne med vannkannen.

Selv om denne typen hager er ukonvensjonelle, ikke vær redd for å ha en. Bare tenk at de er som vanlige planter, og du vil se at det blir lettere for deg å ta vare på dem. 😉