Skip to content

Hvordan ta vare på et drivhus?

24 de juni de 2021

Ved flere anledninger har vi snakket om drivhusene, som gir deg hundrevis av detaljer om hvilke typer drivhus som finnes og forholdene som er nødvendige for å dyrke planter i dem. Det er veldig viktig at vi ved å ha et drivhus dedikerer oss til å ta vare på det grundig, ikke bare med fokus på stell av planter, men også på tilstanden til drivhuset, både ute og inne.

Det er flere elementer som er nødvendige for riktig utvikling av drivhusavlinger, som oppvarming, hyller, termometre, vanning, blant andre. Vi må alltid sørge for at disse elementene er i perfekt stand for å få mest mulig ut av avlingen og få planter som drivhuset til å vare mye lenger.

En av tingene vi må ta vare på og være spesielt oppmerksom på, er gulvet, og prøver alltid å velge den som passer best i henhold til området og funksjonen du skal bruke den til. For eksempel, der du har avlingene, må du ha den spesielle jorda i henhold til plantebehov, men i transittområder er det best hvis du har en flis for å kunne gå uten ulemper. Hvis du bruker gress, husk at du risikerer at det lider av en slags sykdom eller blir angrepet av en pest, så jeg anbefaler at du bruker et hardt gulv som fliser eller sement.

På samme måte må du huske at noen elektrisk apparat du har inne i drivhusetmå den være godt beskyttet for å forhindre at vann faller på den, enten fra regn eller fra vanning. Det er veldig viktig at vi gir dem det nødvendige vedlikeholdet, sjekker dem innimellom slik at de forblir i god stand og kan oppdage eventuelle problemer i tide.

Angående drivhus eksteriørDet er også viktig at du følger nøye med og tar vare på det, og prøver å holde det rent. For dette kan du bruke en slange, enten drivhuset er plast eller glass.