Skip to content

Hvordan ta vare på hagen våren

15 de juni de 2021

Våren endrer saften. Planter, når temperaturene begynner å stige og etterlater risikoen for frost, begynner de å bli fylt med blader og vakre blomster, et tegn på at livet vender tilbake til hagen. I denne tidsalderen, hver gartner må ta vare på sine grønne områder med forsiktighet slik at skadedyr og sykdommer ikke dukker opp.

Av denne grunn skal jeg fortelle deg det hvordan ta vare på hagen våren. Ved å følge disse tipsene vil paradiset ditt fortsette å være hva det er: et utrolig sted å nyte naturen.

Kontroller ville urter

Villte urter

Etter regnet kan en vakker og ryddig hage bli omgjort til en gresslett jungel i løpet av få uker. Det må sies at urtene i seg selv er ufarlige for plantene som utgjør hagen, men siden de har en mye raskere vekst enn den tidligere, hvis de ikke ble kontrollert, ville de ha problemer.

Med tanke på dette, ville gress må fjernes fra i det minste omgivelsene til prydplanter. For å få stedet til å se vakrere ut, anbefales det på det sterkeste å fjerne dem alle, enten med en hakke hvis det er en liten hage, med en motorhakke hvis den er middels eller med en rototiller hvis den er stor.

Vann oftere

Vanningsslange

Selv om det er sant at solen ikke er så intens som den vil være om sommeren, og at jorden derfor forblir litt mer fuktig enn i den nevnte sesongen, når planter gjenopptar veksten, trenger de mer vann enn om vinteren. Av denne grunn, du må vanne oftere for å forhindre at jorden tørker ut. Men når?

Den beste tiden er på ettermiddagen, passerer de sentrale timene på dagen. På denne måten unngås risikoen for «forstørrelsesglasseffekten», det vil si at bladene blir brent av solen når solstrålene treffer vannet.

Gjødsle plantene dine på nytt

Organisk gjødsel for planter

Hvis vi vil at de skal vokse med styrke og helse, må vi gjenoppta abonnementskalenderen. I løpet av våren og sommeren vil hagen kreve en serie gjødseldoser slik at den kan sees og være sunn. I barnehager og hagebutikker finner vi et bredt utvalg av gjødsel, både organisk og mineralsk. Avhengig av det aktuelle anlegget vi vil betale, vil det være mer tilrådelig å velge det ene eller det andre.

A) Ja, hvis de er til konsum, betaler vi dem med organisk gjødsel (kompost, ormstøp, gjødsel, guano); men hvis de er dekorative, kan vi betale dem med mineralgjødsel, som Nitrofoska.

Forynge det grønne området ditt ved å beskjære

Fruktbeskjæring

På slutten av vinteren begynnelsen av våren er det på tide å beskjære, forynge noen planter. Vi må fjerne døde, tørre, svake greiner og de som i fjor ikke ga blomst eller frukt. Vi kan også klemme (kutte 2-3 par blader fra hver stamme) de aromatiske eller andre typer urteaktige for å produsere nye og mer kompakte.

Vi trenger ikke å glemme det ved hjelp av tidligere sanerte hageverktøy med apotekalkohol. Etter bruk må vi rengjøre dem igjen for å unngå infeksjoner.

Ha en lykkelig vår 🙂.