Skip to content

Hvordan ta vare på terrasseplanter

11 de juni de 2021

Planter på terrassen er vanligvis utsatt for sol, vind, frost … Disse «små problemene» kan imidlertid løses veldig enkelt, siden det er lett å flytte dem rundt, ettersom de er i potter. Men hva skjer hvis vi ikke har mer plass, eller hvis vi ikke har lyst til å måtte erstatte dem?

Absolutt ingenting skjer. Det er veldig interessante alternativer. Oppdag hvordan du skal ta vare på terrasseplantene slik at de ikke har noen problemer.

Beskytt dem mot sol og vind

Det er planter som ikke kan vokse i full sol eller i et område som er utsatt for vinden, da de vil brenne raskt. Selv de som er heliofile (elskere av stjernekongen) som kaktus, mange palmer og blomster, hvis de har vokst i halvskygge, vil de ha det forferdelig hvis de blir utsatt direkte for solstrålene, uten å ha akklimatiserte dem før. Så, det er veldig nødvendig å beskytte dem, men hvordan?

Det er flere alternativer:

Med solskrig

Clematis vitalba

Et gitter og en fin liten klatrer eller en som har en lett å kontrollere utvikling. Hvis det også gir vakre blomster, jo bedre. Clematis, jasmin og til og med en bougainvillea kunne beskytte de mest delikate plantene mot solen.

Høye potteplanter

Prøve av Abelia x grandiflora

Det er mange planter som kan pottes: abelia, rosebusk, polygala, pitosporum, etc. Det er bare å velge de du liker best og bruke dem som om de var en naturlig barriere mot sol og vind.

Med lyngduk eller skyggeform

Lyngstoff

Både lyngstoff og skyggemesh er to sterkt anbefalt tilbehør til terrassen. De lar deg spare mye plass, og for øvrig få gevinst i estetikk. Du kan legge dem på veggen eller, hvis du foretrekker det, som et »tak».

Kontroller vanning og abonnenter

Stor terrasse

En annen ting å gjøre er å vanne dem og gjødsle dem når det er nødvendig. Vi pleier å «ødelegge» potteplanter for mye, og dette er et problem siden vi kan brenne røttene og / eller bladene, redusere veksten, eller i alvorlige tilfeller miste dem. Gjør følgende for å unngå dette:

  • Irrigasjon: Det vil avhenge av arten, men generelt blir de vannet 3-4 ganger i uken om sommeren og hver 4.-7. Dag resten av året.
  • Abonnent: gjennom hele vekstsesongen, det vil si fra vår til sommer. Du må bruke flytende gjødsel, om mulig organisk (for eksempel guano). Bor du i et område der klimaet er mildt, kan du også betale om høsten.

Husk å beskjære …

Beskjæringssaks for planter

Fordi plantene blir så godt ivaretatt, «vokser de som galne» 🙂. Gryten har begrenset plass, så Det er viktig å huske å beskjære, det vil si å fjerne tørre, syke eller svake grener, så vel som de som krysser hverandre. Den ideelle tiden å gjøre det er på slutten av vinteren.

… og transplantere

Potteplanter må transplanteres fra tid til annen. Underlaget slites over tid, så det vil komme en tid da det ikke lenger vil være til nytte for dem. Derfor må de flyttes til en større gryte hvert 1-3 år (avhengig av planten) tidlig på våren. For å vite sikkert når det er deres tur, må du se på følgende:

  • Røtter vokser ut av dreneringshullene; eller hvis den tas fra bagasjerommet og trekkes oppover, kommer jordbrødet ut intakt.
  • Planten vokser ikke noe.
  • Det har aldri blitt transplantert eller for mer enn 4 år siden.
  • Underlaget begynner å miste farge.

Terrasse med busker

Jeg håper at du med alle disse tipsene kan ta vare på terrasseplantene dine 🙂.