Skip to content

Hvordan trekke ut frø fra paprika for dyrking i potter

12 de juni de 2021

Mange grønnsaker spist daglig tilbyr mulighet til å vokse hjemme, dra nytte av frø som kan fås fra frukt kjøpt i matbutikken eller supermarkedet.

Dette er tilfellet med Paprikada den lett kan dyrkes i en felles hage og i potter og er at frøene til denne arten er lagret i en haug inne i frukten, som generelt kastes når du skal lage mat.

Hvordan trekke ut frø fra paprika?

paprika frø å plante i potter

Forsiktig, da det kan skje at når du åpner en Paprika, finn lite eller ingen frø. I dette tilfellet er det en hybrid sortDerfor vil de få oppnådde kornene ikke brukes til å produsere andre planter.

For å garantere en godt resultat, anbefales det å trekke ut frøgruppen fra en frisk og sunn frukt og la den tørke på et ventilert sted allerede romtemperatur i tre dager, ellers vil den nesten helt sikkert råtne når den er gravlagt.

I mellomtiden vil det være mulig å sette pris på hvordan frøbukett krymper og mister fuktighet til det blir veldig tørt, enda en måte å tørke pepperfrø på skille dem fra membranen som inneholder dem og legg dem på kjøkkenpapir slik at de mister fuktighet over tid.

I begge tilfeller er det det tilrådelig å gjennomføre en enkel test for å sjekke om de resulterende frøene vil bli brukt til produksjon av nye anlegg og for det blir noen frø tilfeldig valgt og plassert mellom to ark fuktet etter legg på et varmt sted i noen dager for å se om de spirer eller ikke, og hvis det første tilfellet oppstår, betyr det at frøene er levedyktige.

På denne måten, små korn kan lagres til den beste plantesesongen eller plantet direkte i en hotbed på et skyggefullt sted.

Vanligvis i hvert hull tre frø av paprika er begravet og er dekket med jord beriket med organisk materiale. Når den er spiret, er det nødvendig å vente til små planter har fire ekte blader eller er omtrent 10 centimeter lange før transplanter dem i en gryte som vil bli fylt med et rikt og godt drenert underlag, og pass på å ikke skade røttene eller stammen under denne operasjonen.

Det er viktig å huske det paprika foretrekker solrike områder, så det er bedre å plassere dem et sted der de vil motta minst seks timer med soleksponering per dag og når planten vokser, bør de plasser innsatser for å bære vekten av planten, spesielt når fruktene vises (normalt kan du få tre paprika per plante).

Vanning og innhøsting av paprika i potter

Vanning og innhøsting av paprika i potter

Også viktig opprettholde jordfuktighet, utsetter den for regelmessig vanning, men unngår pytter, derav viktigheten av tøm substratet. For dette anbefales det forbered potten med elvesand for å unngå unødvendig opphopning av vann.

Innhøstingen kan start 12 uker etter transplantasjon av paprika i gryten, fjern resten og skjær den rent med en skarp kniv, etterlater omtrent 2 centimeter stamme.

For nykommere anbefaler jeg deg spare tid og sikre suksess, kjøpe frøplanter, planter i en barnehage eller i en Hagesenter, siden det i byene alltid er en bod for salg.

Dette sparer oss mye tid og forsikrer oss om mindre problemer, som den enkleste jobben, kan du ikke forestille deg hvor bra du har det når du får din første høsting, er bedre enn psykoterapi med Freud selv.

For å få våre egne frø av en paprika, for eksempel, ville det ganske enkelt være enn å fjerne frøene fra frukten, legg dem på kjøkkenpapir i et kjøkkenskap, siden fuktighet og sol er naturlige fiender for våre frø, slik at de etter en uke er tørre nok til å oppbevares i et glassburk på et mørkt sted.