Skip to content

Varianter av paprika

16 de juni de 2021

Paprika er grønnsaker som er hjemmehørende i Sør-Amerika. Det er mange varianter av paprika som dyrkes, og som vi bruker til å tilberede rettene våre.

Innenfor pepperfamiliene kan vi finne mange arter og typer. Imidlertid er de mer eller mindre inkludert i fire flotte varianter, avhengig av smak: søt eller krydret, og avhengig av bruken: å konservere eller tørke. Vil du vite mer om de forskjellige paprika-variantene?

Hvordan dyrker vi pepper?

Det viktigste å dyrke paprika er å ha en temperatur mellom 23 og 25 grader. Jorda der vi planter må være fruktbar og godt drenert. Det blir sådd om vinteren normalt, selv om du kan velge å kjøpe frøplanter og være i stand til å dyrke dem om våren. Det betales vanligvis annenhver uke.

Varianter av paprika

Søt paprika

paprika

Det er mange arter av søt paprika, og de er vanligvis de mest brukte i alle verdens retter. I denne gruppen søt paprika har vi italiensk grønn pepper, paprika eller gul pepper. De brukes til å spise både rå, for eksempel i salater, og lage mat på forskjellige måter: stekt, stekt, dampet osv.

Chili Peppers

chili Peppers

Denne paprika-sagaen brukes ofte i meksikansk mat eller for å tilsette krydder til maten. Det er de som elsker krydret, og andre blir påvirket for mye. Som alltid, i hvilken som helst tallerken Det må være en rekke smaker som tilpasser seg alle typer ganer.

Blant de varme paprikaene har vi chili, chili paprika, padrón paprika, etc. Disse er preget av å ha et høyt capsaicininnhold, og det er det som gir dem den kløen. For de som ikke tåler krydret mye, den kan mykgjøres med melk eller ved å spise litt sukker.

Hermetisert paprika

hermetisert paprika

Disse er også veldig kjent. Vi har de stekte paprikaene med hvitløk, peppersalaten, piquillo paprika, etc. Disse paprikaene dyrkes og pakkes og nytes når som helst på året.

Tørket paprika

tørket paprika

Disse paprikaene brukes til å krydre mat og gi den mer smak. Vi har ñoras, chorizo ​​pepper, tørket chili, paprika, cayenne, etc. Disse dyrkes og får tørke og konsumeres deretter hele eller malt i gryteretter, kjøtt …

Du vet allerede litt mer om varianter av paprika som finnes og hva de brukes til.