Skip to content

Hvordan vanne sukkulenter riktig Blogg Hagearbeider

5 de februar de 2021

Det er en av de mest delikate dyrkingsaspektene til denne typen planter. Å vite hvordan vanne sukkulenter riktig er ikke en mindre oppgave. Egentlig kan vi vurdere at det er det viktigste arbeidet med kultivering, siden det i realiteten er det eneste som kan kompromittere dets velvære. Å forstå det går gjennom å huske et viktig aspekt av alle disse plantene. Det kjøttfulle utseendet på bladene eller stilkene er ikke mer enn et synlig tegn på at de er autentiske vannreserver. På grunn av sin opprinnelse er de planter som er vant til å tørke. Og av samme grunn har de utviklet en naturlig mekanisme for lagring av vann for å overleve.

Generelt snakker vi om ekstremt rustikke og motstandsdyktige planter. Ikke bare har de vanligvis ikke skadedyrsangrep, men i tillegg involverer deres dyrking ingen problemer. Det er bare ett unntak: når det gjelder vanning. Et aspekt, dets overskudd, som vanligvis er den viktigste dødsårsaken til disse plantene. Så for det alene er det vel verdt å ta seg tid til å lære å vanne sukkulenter.

Derfor, og å nyte dem i lang tid, fortjener hvordan å vanne sukkulenter å ta deg tid. Og på grunn av dens betydning, vil vi hjelpe deg å vite hvordan du gjør det riktig.

VESENTLIGE TILBEHØR FOR RIKTIG VANNING AV SUCKULENTER

La oss starte med å bryte noen av mytene om å dyrke disse plantene som direkte påvirker hvordan du vanner sukkulenter. Og det er at vi vanligvis forveksler rustikken til disse plantene med å kunne ha dem på noen måte. Som vi sa tidligere, er vanning det mest delikate aspektet av saftig plantepleie. Men ikke bare vannmengden eller hjelpen vi vanner med. Det er også like viktig hvordan vi gjør det eller til og med hvordan planten vår er plantet.

Hensyn til å vite hvordan du vanner sukkulenter

Det er viktig å forstå ett aspekt. Sukkulenter, spesielt unge planter, har grunne røtter. Disse, i kontakt med vann, har en tendens til å absorbere den maksimale mulige mengden. En logisk oppførsel, siden de kommer fra ørkenområder. Denne vannholdingskapasiteten er imidlertid et tveegget sverd. Hvis de blir utsatt for for mye vann, vil absorpsjonsmekanismen prøve å lagre det uansett. Og overskuddet av overflødig vann vil bare rote røttene.

Med tanke på alt dette, la oss se noen viktige punkter når det gjelder å dyrke sukkulenter. Noen som direkte påvirker effektiviteten til vanningen vår.

1. God drenering, den store allierte av sukkulents helse

Det er en tendens til å dyrke sukkulenter i potter eller beholdere uten drenering. Noe som, til tross for at det kan fungere på et dekorativt nivå, kan ha en negativ innvirkning på trivselen til disse plantene. Det er uten tvil mulig å ha dem i denne typen containere. Men å gjøre det innebærer flere ting, og ekstra arbeid. På den ene siden lager du et godt underlag med marmor eller en lett og dekorativt aggregat som hjelper med å holde overflødig vanningsvann borte fra røttene. På den andre, vann med still! mer forsiktighet.

Hvit marmorEt lavere lag med marmolin vil tillate oss å dyrke sukkulenter i beholdere uten drenering. Få det hit

Så ved å legge disse dekorative grytene til side, idealet er å gi sukkulentene god drenering. Hva mer: la oss miste frykten for at potten vår har hull. Faktisk, jo mer du har jo bedre.

2. Et spesifikt underlag, viktig når det gjelder vanning av sukkulenter

Selv om vi kanskje tror at underlag bare er jord, er ingenting lenger fra sannheten! Forskjellen typer underlag De er designet for å møte ernærings- og fuktighetsbehovet til forskjellige plantetyper. Og når det gjelder å vite hvordan du skal vanne sukkulenter riktig, er det et grunnleggende utgangspunkt: underlaget.

Underlag for sukkulenter og kaktus HagearbeiderLike viktig som å vite hvordan du vanner sukkulenter, er å velge riktig underlag. Oppdag egenskapene til oss

Å bruke et substrat av kaktus og sukkulenter er å bidra til deres velvære. Vi snakker ikke om et land uten mer. Vi snakker om en jord blandet med sand som letter evakueringen av overflødig vanningsvann.

3. En leirgryte, viktig for dem

Vi har snakket mye om typer potter og hvilke som anbefales mest for hver plantetype. Når det gjelder sukkulenter, er det ingen tvil: leire er det beste alternativet. Og den enkle grunnen: det lar sukkulenter puste og favoriserer til og med fordampning av overflødig vanningsvann.

Rød leirepotteFor å dyrke sukkulenter, velg leirepotter. Ta en titt på våre modeller og formater

Hva mer er: hvis du er en av de menneskene som vanner uavgrenset og uten å være særlig oppmerksom på retningslinjene til hvert anlegg, gjørme er din beste venn. I dette tilfellet, og selv om du ikke overholder retningslinjene for å vanne sukkulenter, vil disse pottene hjelpe deg med ikke å drepe plantene dine.

4. En vanning i form av regn

Hvis du tror det trekk sprøyten er hvordan du vanner sukkulenter riktig, du tar feil. Det er heller ikke nyttig for å fukte blader og stilker, langt mindre for å suge underlaget. Den beste måten å vanne sukkulenter på er med en vannkanne eller, hvis ikke, med en slange som har muligheten til å simulere regnvann.

Den eneste bruken vi vil bruke en sprøyte, vil være med sukkulenter som vi formerer. Noen planteprosjekter som vi til og med kan spraye hver dag.

SLIK VANNER DU SUCKULENTER: 2 GRUNNLEGGENDE IDEER

Å overholde disse fire betraktningene som vi nettopp har sett, er uten tvil å være på rett spor. Så nå er det på tide å vite hvordan du vanner sukkulenter riktig. Noe mye enklere enn det ser ut til, og som vi bare trenger å tenke på to punkter: hvordan å vanne dem riktig og, viktigst av alt, når vi skal gjøre det.

1. Hvordan vanne sukkulenter for å få det riktig

La oss gå til den praktiske delen. Hvordan vanne sukkulenter går forbi suge underlaget i tilstand der de er plantet. Ingen halve tiltak: du leser godt, suge. Bare på denne måten kan plantens røtter hydrere og fylle reservene.

Lagt til, og som vi sa, er idealet at vanningen vår simulerer regnet. Så ikke vær redd for å bli våte av bladene og stilkene. Hva mer: i de varme månedene vil de til og med sette pris på det.

Hvor mye og hvordan vanne sukkulenter

2. Hvor ofte skal du suge sukkulenter

Et annet vanlig spørsmål, som har et enkelt svar: når underlaget er helt tørt. Og vi insisterer: helt tørr. Du må forstå at denne tørken er positiv for disse plantene. Bare under det begynner sukkulentene å danne nye og store røtter. Hva er grunnen? At når vann er tilgjengelig igjen, kan planten absorbere mer. Derfor, ikke vær redd for å fjerne risikoen. Ved å gjøre det vil planten kunne vokse under jorden.

Siden tørken til underlaget er avhengig av mange ting, er det ikke noe eksakt vanningsmønster. Men for din veiledning er det vanlige en vanning i uken om sommeren og en hver tredje i månedene uten varme.

Og klar! Med disse små tipsene blir det enkelt å vanne sukkulenter. Den beste måten å kunne nyte disse fantastiske plantene i lang, lang tid.