Skip to content

Typer juletrær: hvordan du velger det

5 de februar de 2021

Med ankomsten av denne årstiden er det på tide å tenke på et av de viktigste elementene i julen: treet. Et tilbehør for mange mennesker som er viktig for å skape den magiske atmosfæren som blir pustet i hjemmet. En overbevisende grunn til å velge mellom de forskjellige typer juletrær det antar vanligvis, år etter år, en liten komplikasjon. Og vi refererer ikke bare til det veikrysset av hvordan velge juletre mellom naturlig eller kunstig. Vi henviser fremfor alt til å velge riktig tre hvis vi velger naturlige. En beslutning som ikke skal tas lett, men heller å kjenne dem litt grundigere.

Selv om det kan virke mindre, er det viktig å velge mellom de forskjellige typene juletrær. På den ene siden, fordi det å gjøre det riktig vil tillate oss hvis vi ønsker det forlenge livet til treet vårt. På den annen side, fordi bare ved å kjenne dens egenskaper kan vi nyte sin naturlige skjønnhet og hans selskap. To gode grunner til at vi bruker litt tid før vi velger det ene eller det andre.

Så i dag vil vi hjelpe deg med å lære mer om de forskjellige typene naturlige juletrær der ute. Og vi refererer ikke bare til de mest populære planteartene. Vi viser også til aspekter som vil avgjøre om vi etter jul kan fortsette å glede oss over treet vårt.

TYPER NATURLIGE JULETRE I HENHOLD TIL DERES ROTTING

Det er kanskje den første katalogiseringen vi må gjøre når vi snakker om typer juletrær. Og selv om det virker sekundært, er det det en reell prioritet. Hvilken forankring av disse trærne vil avhenge av om vi kan plante den på litt plass i hagen eller terrassen når høytiden er over. En detalj som vi må gjennomgå før vi kjøper vår, for å unngå frustrasjoner senere.

1. Rotede juletrær

De er en levende plante, og som sådan er det vi ser resultatet av veksttid i en barnehage. Som sådan, har en rotlegging som forblir skjult i potten. Disse typer juletrær er designet for å dyrkes etter jul, enten i potter eller plantes direkte i bakken. Og ja: ha hvor du skal vokse det blir et absolutt must. I utgangspunktet fordi ingen av disse typene juletrær holder lenge innendørs.

Hvis ideen vår er at juletreet lever fra ett år til det neste, må vi sørge for at merkingen angir at det er forankret.

Ikke-rotet naturlig granDet er typer unrooted juletrær som kommer i oppsett som denne. Ta en titt på dette forslaget her

2. Urotte juletrær

De er bare dekorativt. De har vært rotløse for de som ønsker å nyte det naturlige juletreet, men som ikke har noe å plante det etterpå. Noen ganger er mangelen på røtter tydelig ved første øyekast; og i andre blir vi nødt til å lese merkingen deres, siden de ofte presenteres plantet i en gryte som et rotfestet tre.

TYPER JULEDRE I HENHOLD TIL DINE VEGETABLE ARTER

Etter å ha forstått dette aspektet av de forskjellige typene juletrær, er det på tide å se gjennom hvilke vi kan ha hjemme. Y vi skal ikke bare fokusere på de klassiske grantrærne, som er de vanligste. Vi vil også gjøre det i en ny trend som blir levd når du pynter jul. Og det er at trær i noen år ikke er de eneste hovedpersonene i julen, men andre har blitt innlemmet som også vil tillate oss å ha denne julekomponenten.

Årsaken til at nye plantearter smyger seg inn i juletre-typene, er enkel. Mange mennesker ønsker ikke å gi opp den naturlige komponenten, men de har ikke hvor de kan fortsette livet til disse trærne som kan nå stor størrelse. En overbevisende grunn til at andre busker og små bartrær har kommet inn i hjemmene som et alternativ.

La oss se noen forslag der det klassiske og det nye eksisterer sammen.

1. Abies Normandiana, en av de mest populære typene juletrær

Abies Normandiana FirEn av de mest populære typene juletrær i hjemmene. Få det hit

Det er hjemmets gran. Og han mangler ikke grunner til det. Utover det vakre utseendet, er det en av de beste motstandene innendørs. Noe som, la oss ikke lure oss selv, er nært knyttet til vår etterlevelse av bryr seg om den naturlige julegranen. Langsomt voksende, det er en av de mest allsidige typene juletrær der ute. Tåler ekstrem frost, den kan plantes nesten hvor som helst og vil nå en størrelse på opptil 10 meter når den plantes direkte i bakken. For at den skal overleve juletiden, er det viktig å opprettholde et vanlig vanningsmønster for å unngå at underlaget tørker helt ut.

2. Picea excelsa, en annen favorittgran til disse datoene

Picea excelsa eller norgesgranOgså kalt norgesgran, det er en annen av de mest populære typene juletrær. Finn ut i dybden

En annen favoritt av alle typer juletrær. Og det er logisk: når det vokser, tar den høye gran formen av det klassiske juletreet som vi alle har i tankene. Utover appellen, snakker vi om en superresistent og raskt voksende bartre. Så mye at han kan gjøre det opptil 60 centimeter per år. Den tåler også ekstrem frost og kan vokse i nesten enhver eksponering. Og, i likhet med Norman-gran, krever det en viss fuktighet i underlaget for å overleve innendørs.

3. Abies pinsapo, den eneste av typene juletrær av nasjonal opprinnelse

Fir åpen firEn perfekt middelhavsart for å forskjønne julen. Få din i våre sentre

Et tre som er tilstede i Middelhavsbassenget som av den grunn alene har en absolutt tilpasning til klimaet vårt. Dens vekst er tregere enn for andre typer juletrær, siden de ble plantet i bakken, den når bare to meter. Til tross for å være motstandsdyktig mot frost og vind, er det praktisk å plante den i et område som er beskyttet mot solen hvis vi lever i et varmt klima.

4. Holly, en original måte å få et juletre på

Potte kristtornEt av symbolene på julen som også kan være vårt spesielle tre. Kjøp den i vår nettbutikk

De siste årene har kristtorn blitt en del av de eksisterende typer juletrær. Noe nysgjerrig, siden det er en av buskas typisk for denne tiden av året, men har ikke vingespenn for en gran. Merkelig nok er det et perfekt alternativ for hjem med redusert uterom som ikke kan anta tilstedeværelsen av et stort tre. I tillegg til sin symbolikk og skjønnhet, hvordan å vokse kristtorn ordentlig det er enkelt. Så med lite kan vi glede oss over jul etter jul.

5. Thuya, et alternativ til å innovere i typer juletrær

Western thuya danicaEn liten kandidat for å kunne nyte symbolikken til juletreet. Lær mer om dyrking her

Den siste typen juletrær som ville revolusjonere tradisjonen. Som en liten bartre er denne thuyaen ideell for små hus som ikke vil gi opp å ha et tre. I tillegg til størrelsen er den intense fargen ideell for å leke med Julepynt i mini-format. På en globulær måte elsker den temperaturer mellom 10 og 20 grader, så den vil tåle julen godt inne i huset.

Fem typer juletrær som spenner mellom det klassiske og det mest originale. Hvilken av disse to stilene foretrekker du?