Skip to content

Å kjenne de flerårige plantene – Blogg Hagearbeider

5 de februar de 2021

I verden av jfyrverkeri Det er mange plantetyper, og det er det som gjør denne planteverdenen så rik og variert. Ved denne anledningen vil vi snakke om flerårige planter, en rekke flerårige planter, økonomiske og som vil forlate hagen din veldig vakker.

En livlig plante er en som lever år etter år, i motsetning til årlig og halvårlig, hvis livssyklus varer henholdsvis ett og to år. Dette betyr at din lang levetid er høyere enn denne perioden, så den kommer inn i plantefamilien flerårig (ikke forveksles med eviggrønne).

Derfor er en livlig plante urteaktig, ikke-treaktig og flerårig, men i motsetning til stauder selv, som holder løvet sitt levende, visner bladene, blomstene og stilkene om vinteren regenerere seinere. Dette er fordi denne typen planter har en sterk og tykk rot som gjør det mulig å holde planten i live, og forårsaker at den nye veksten gjennom årene blir mer og mer kraftig og blomstret.

Her viser vi deg flere eksempler av denne vakre planten:

  • Saxifrage. Det er en steinplante, det vil si at den gifter seg veldig bra med bergarter, så den kan brukes i steinhager. Den består av mer enn 400 forskjellige arter, og fargen og formen på blomstene avhenger av hver enkelt, selv om størrelsen er liten. De blomstrer store deler av året med større vekt mellom februar og april.
  • Armory. Liten størrelse, den liker solen veldig godt og skiller seg ut for sin grønne farge og sine gresslignende blader, i tillegg til blomsten som beveger seg i rødlige, lilla og hvite toner. Ved å bli med i flere våpen vil du oppnå en vakker fargerik busk som du kan plassere i de nedre etasjene av høyere planter for å skape et perfekt nattverd.
  • Alyssum Saxatile. Elskeren av solen og trenger ikke mye vann, denne planten er perfekt for steinete hager. Den intense gule av blomstene gir en munter farge på synet ditt. I tillegg oppstår disse i overflod og stramt, noe som gir en større følelse av vitalitet.
  • Iberis. Som de forrige, perfekt for en steinete hage med utsikt over solen. De høye stilkene på opptil 40 centimeter, ledsaget av smale blader, ender i en vakker klynge med hvite blomster.
  • Peon. Dyrebar plante som har sin bruk utvidet til dekorasjon. Stammen kan nå opptil en meter i høyden, og blomsten, enkel eller dobbel, minner om en rose, med hvite, rosa eller lilla-røde farger, krydret med en spesiell aroma. Han liker å være i skyggefulle områder kombinert med soltimer. Kan leve mer enn et kvart århundre

Livlige planter er en vei ideell å kle hagen din. Mangfoldet av farger de tilbyr, sammen med muligheten for bland dem med hverandre, vil det tillate å lage en autentisk plantasje full av livstid. Hvis til det legger vi til besparelser Hvis vi ikke har behov for å kjøpe nye planter hvert år, står vi overfor en sterkt anbefalt type grønnsaker til hagen din.

Hva er din favoritt flerårige plante?