Skip to content

Madagaskar palmepleie

5 de februar de 2021

Det er en av de plantene som mange hageelskere brenner for. Og den har all logikken. De Madagaskar palmepleie de innebærer ikke vanskeligheter, og å overholde dem betyr å nyte en svært dekorativ plante. Og det er faktisk grunnen til at den blir så verdsatt. Vi snakker om en plante med en super spesiell og slående morfologi. Et perfekt alternativ for å vokse alene i enhver hage eller til og med i en gryte på en terrasse. En plante som vil glede både de som sier at de ikke har en god hånd, så vel som de som er dyktige gartnere.

Pleie av Madagaskar-palmen eller Pachypodium lamerei innebærer å gjenskape forholdene på stedet det stammer fra. Og det er klart at dets vanlige navn forteller oss at det kommer fra denne afrikanske øya som er eieren av et stort antall unike plantearter i verden. Kanskje det Pachypodium lamerei spiller i palmekatalogen din fordi det faktisk og til tross for utseendet ikke er det. Faktisk, vi snakker om en saftig plante. Men ja: veksten, som kan nå tre meter, og utplassering av blader minner om en håndflate. Og likheten er slik at det i naturen er veldig vanskelig å skille en art fra en annen.

For sin unike og eksotiske skjønnhet, Pachypodium lamerei er en av de mest etterspurte plantene. La oss se i detalj hva dets særegenheter er, og viktigst av alt, hvilken omsorg det krever.

6 NØKLER I PLEIEN AV LA PALMA DE MADAGASCAR

Omsorgen for Madagaskar-palmen innebærer i stor grad å gjenskape de naturlige forholdene på stedet der den stammer fra. Men før du ser dem i detalj, er det viktig å forstå hvordan denne unike planten er. Hovedkarakteristikken er at den har en tykk søylestamme med en litt tykkere base. Langs den er det arrangert pigger opp til tre centimeter lange de er født på stedet der det var blader før. En detalj å ta i betraktning siden Pachypodium lamerei bare har dem i den øvre delen. Og når den vokser, kaster den de nedre bladene og gir vei til nye torner.

Pachypodium lamerei omsorgOmsorgen for Madagaskar-palmen gjør den til en akseptabel plante for alle. Få det hit

Dette nysgjerrige planteskiftesystemet gjør det mulig for Madagaskar-palmen å fokusere hele sin innsats på å lage de øvre bladene. Noen som også vil gå vokser i forhold til størrelsen på planten. Hvis vi har en ung Pachypodium lamerei, vil bladene være små. Og når den vokser, vil de øke i størrelse. Vær forsiktig med dette fordi evolusjonen ikke skjer over natten. Vi snakker om det faktum at, til tross for at vi er nøye med omsorgen for Madagaskar-palmen, er det en sakte voksende plante. I de beste tilfellene vil den vokse maksimalt 12 tommer i året. Og det er like viktig at du gjør det både vertikalt og horisontalt. Eller rettere sagt at den fortykkede basen vokser i diameter.

Etter å ha forstått særegenheter, la oss se hva denne unike planten krever for å være sunn og vokse.

1. Belysning, en av de viktigste pleiene til Madagaskar-palmen

Med tanke på opprinnelsen er det helt logisk å tro at en av Madagaskar-håndflatene bryr seg om å følge nøye med, er lett. Til tross for opptredener det er ikke viktig at det er i full sol: det er også mulig å dyrke den i veldig lyse rom.

Hvis planten ikke mottar den mengden lys den trenger, vil den fortelle oss raskt. Bladene begynner å falle, og dessverre vil planten dø på kort tid. Derfor er det viktig å finne et sted som oppfyller dette behovet fra begynnelsen.

2. Temperatur, varmere enn kjølig

Som en god tropisk plante, Pachypodium lamerei krever varme temperaturer. Idealet er å ha det i et rom som er mellom 20 og 40 grader. Og nei: han er ikke glad i kulde. Hva mer: du kan alvorlig kompromittere livet ditt, oppføre deg på samme måte som når du mangler lys. Hvis vi vil at det skal vare lenge, Vi kan aldri utsette den for temperaturer under 10 grader.

Dette punktet med pleie av Madagaskar-palmen gir oss en anelse om hvor vi kan dyrke den. Ideelt sett bør det være ute i varme måneder. Og så snart høsten begynner å komme, la oss sette den inne i huset.

Underlag for kaktus og sukkulenter HagearbeiderBlant stell av Madagaskar-håndflaten må vi vurdere et substrat som hjelper drenering. Kjenn egenskapene til dette Hagearbeider-merket

3. Drenering, nøkkelen til helsen din

Ingenting som å huske plantetypen er å forstå hvor viktig dette poenget er. Igjen: det er en saftig. Og som sådan er det slett ikke vennlig med overflødig vann. Noe som tvinger vær spesielt oppmerksom på drenering og også å bruke et substrat for kaktus og sukkulenter. En tandem som gjør at alt overflødig vann fra vanning evakueres og kan se på røttene.

4. Vanning, moderat selv i varme måneder

Hvordan vanne sukkulenter riktig Det er et ventende emne for mange elskere av hagearbeid. Noe som, i tilfelle av Pachypodium lamerei, krever å være ekstremt streng med vannmengden. I de varme månedene vil det være nok å gi to ganger i uken og i moderate mengder. I vintermånedene er det ideelle å slutte å vanne.

Husk: det er en tørr plante. Madagaskar er ikke akkurat preget av kraftige regnvær.

5. Abonnent, to ganger i året

I løpet av vekstmånedene setter Madagaskar-palmen pris på å bli befruktet. En måte å fremme den langsomme utviklingen som vi nevnte. For dette er idealet påføring av gjødsel for kaktus og sukkulenter hver fjortende dag både om våren og sommeren. En ekstra hjelp som lar deg bruke sola og godt vær til å vokse.

Gjødsel for kaktus og sukkulenter HagearbeiderTakket være mineralgjødsel vil Madagaskar-palmen kunne vokse i de solfylte månedene. Kjenn sammensetningen av den

6. Skadedyr, en av pleiene til håndflaten på Madagaskar som ikke burde bekymre oss

Og vi sier dette fordi, til tross for hva det kan se ut, snakker vi om en utrolig motstandsdyktig plante. Så mye at det vanligvis ikke er gjenstand for skadedyr eller mange av sykdommene som er typiske for begge inne i planter fra og med utendørs planter.

Bare hvis vår Pachypodium lamerei er svak, er det mulig for hvitlukka å gjøre sitt utseende.

Og nå som du vet hvordan du skal ta vare på Madagaskar-palmen, tør du å ha den blant plantene dine? Du vil nyte en unik og svært eksotisk plante skjønnhet!