Skip to content

Hvordan velge den beste dammen for skilpadder?

11 de juni de 2021

De vannskildpadder De blir veldig kommersialisert i flere land, og sikkert har du på et tidspunkt hatt muligheten til å nyte disse dyrene fra en veldig ung alder som kjæledyr.

Derimot, få skilpadder klarer å vokse eller bli voksne, på grunn av manglende omsorg og tilstrekkelige tiltak som kreves av dette problemet. Derfor trenger skilpadder viss omsorg og et ideelt miljø som ligner mest på det naturlige, for å vokse sunt og leve i mange år.

Kjenn arten av skilpadden og dens egenskaper

I denne forstand må vi være forpliktet til å gi skilpadden et ly med de rette forholdene for å leve, så her er noen tips for kjæledyret ditt til å vokse opp sunn og lykkelig i en dam.

Kjenn arten og dens egenskaper

Det finnes forskjellige typer skilpadder med forskjellige behov, og før du legger den i en dam utenforDet er praktisk at du kjenner arten eller slekten som prøven din tilhører, samt helsetilstanden, størrelsen og kravene til typen dam eller akvarium den trenger, siden ikke alle kan motstå samliv utendørs.

Skildpaddenes størrelse og god stand er viktigfordi de av liten størrelse og de med en slags sykdom er mer sårbare for å være i utlandet.

Velge dammen og dens beliggenhet

Det er nødvendig at dammen blir forskjøvet, det vil si har flere høyder eller også en dam som har vannområder og tørre områder, siden skilpadden krever rikelig med vann for å svømme og et tørt område for å sole seg eller en hule for å hvile.

Naturlig lys er viktig i dammen, slik at kjæledyret ditt behandler nødvendig vitamin D i absorpsjonen av kalsium, på denne måten vil du unngå tilstedeværelse av hudsykdommer så vel som, skallmykning. Det er imidlertid tider når skilpadden din trenger ly for solen, slik at du kan designe noen skygger med planter rundt dammen og litt ut av veien, slik at skilpadden din ikke kan spise dem.

Temperaturen på vannet er en annen faktor å ta hensyn til. Skilpadder orker ikke plutselige temperaturendringer fordi de kunne bli syke, ville den ideelle temperaturen være omtrent 2 grader lavere enn omgivelsesklimaet.

Det er også nedsenkbare varmtvannsberedere som hjelper til med å opprettholde en passende damtemperatur.

Damboliger

Hvis du har en uteplass eller hage, er det best å bruke et gjerde rundt dammen, i en høyde som er minst dobbelt så lang som skilpaddenes skall, slik at den ikke kan unnslippe ved å klatre. Likt, Begraver basen av gjerdet for å forhindre lekkasjer i tilfelle du graver jorden.

For å beskytte mot rovfugler, må du dekke toppen av gjerdet med et maske.

Ikke sett skilpadder og fisk sammenfordi de ikke er kompatible og fordi de er rovdyr, vil de ende opp med å angripe fisken.

Rengjøring av vannet

Det er viktig å fornye eller rengjøre damvannet ofte

Det er viktig forny eller rengjør damvann ofte, siden skilpadder genererer mye avfall og skaper mye smuss.

Hvis bassenget med vann er veldig stort, da trenger du et filter for å holde vannet fritt for urenheter. Det er også andre produkter på markedet som fjerner dårlig lukt fra vann.

På den annen side kan det å fylle dammen med vann fra springen inneholde klor og forårsake skade på skilpadden, spesielt øynene. Derfor anbefales det la vannet stå i minst 24 timer før du legger skilpadden i dammen.

Et annet raskere alternativ ville være kjøp et spesielt produkt for å fjerne klor fra vannet.

Gi skilpadden mat hver dag, rasjonaliser dosene for å unngå gjenværende matrester og skitne vannet. Et annet alternativ ville være mate skilpadden din ut av dammen og dermed risikerer du ikke å forurense den.