Skip to content

Hvordan velge potter å dekorere

17 de juni de 2021

De potter De er noe som alle vi som ønsker å dyrke planter må ha, spesielt hvis vi ikke har en frukthage eller hage, eller hvis vi vil at hjemmet vårt skal få mer farge og mer liv. I dem vil røttene være i stand til å utvikle og oppfylle deres funksjon, som er ingen ringere enn å absorbere vannet og næringsstoffene oppløst i det slik at planten kan mate og vokse.

Men disse beholderne er ikke bare gjenstander for å holde blomstene våre, kaktusene eller andre typer planter, men de kan også være veldig dekorative. Av denne grunn skal jeg fortelle deg det hvordan velge potter å dekorere slik at du har en uteplass, terrasse eller hjem der alle elementene kombineres perfekt.

Hvilke typer potter er det?

I barnehagene finner du flere typer potter: plast, keramikk, terrakotta … La oss få vite hva deres viktigste egenskaper er:

Terracotta gryte

Terracotta potter

Terrakotta er et veldig dekorativt materiale. Men de tåler bare mild frost og bryter veldig lett hvis de blir truffet eller falt i bakken. Til tross for sine ulemper, det anbefales på det sterkeste siden de kombineres med alle planter.

Gryter i plast eller harpiks

Potter

Gryter i plast eller harpiks de er robuste og rimelige. De har fordelen at siden de ikke er porøse, holder de underlaget fuktig mye lenger, selv om dette innebærer å måtte helle elvesand, vulkansk leire eller lignende i bunnen slik at dreneringen blir rask.

Plast har noen ulemper, da det misfarges hvis det er i solen og ser kunstig ut, men i dag finner vi imitasjoner av leire og terrakotta som er virkelig verdt det.

Tre gryter og planter

Blomsterpottebokser

Trepotter og planter er veldig pene. Du kan kjøpe dem ferdige eller lage dem selv. De kombinerer veldig bra med alle planter, og er ideelle å ha på terrasser dekorert i rustikk stil. Det eneste du ikke kan glemme å gi dem en behandling med treolje slik at de kan konserveres godt lenger.

Stein- eller betongpotter

Pottet buxus

Hvis du leter etter potter som vil vare i mange år og som også ser bra ut hvor som helst, anbefaler jeg stein- eller betongpotter.. Den eneste ulempen er at de er veldig tunge å bevege seg, men det kan være en fordel på steder der vinden blåser veldig kraftig.

Originale potter

Og hvis du ikke vil bruke penger på potter, du kan gjenbruke det som er ødelagt eller slitt. Plastflasker, dekk, bøtter, vaser, vaser, lyspærer, … Du må bare bruke fantasien din 🙂. Nesten alt kan tjene som en pott.

Hvordan dekorere med potter?

potted-haworthia

Nå som vi vet hvilke typer potter det er, er det på tide å vite hvordan vi kan dekorere med dem. Det viktige er alltid sørg for at alt stemmer overensDerfor er det praktisk å ta en titt på alt vi har i området der vi ønsker å sette grytene og se hvilke farger som er de dominerende fargene.

Så hvis myke farger dominerer (lysebrun, hvit, grønn, rosa) og vi vil at planten skal skille seg ut, Den bør legges i en gryte som tiltrekker seg oppmerksomhet, men ikke mer enn selve planten. La oss for eksempel se på bildet ovenfor. De dominerende fargene er de forskjellige nyanser av brunt, så det er valgt å sette en svart gryte som ser bra ut med alt, og en Haworthia zebrina som har sine karakteristiske hvite flekker. Resultatet er perfekt.

potteplante

En annen sak som vi ikke kan slutte å snakke om er størrelsen på potten. Hvis vi tar i betraktning at i hver og en må vi sette planter som kan vokse godt i dem, Grytene vi legger i hvert hjørne må være tilstrekkelig, ikke bare for plantene, men også for stedet der de skal være. Uansett om de er lave eller høye, må vi sette dem der de passer, uten å tiltrekke seg for mye oppmerksomhet.

Vi håper disse tipsene hjelper deg med å dekorere hjemmet eller hagen din med potter.