Skip to content

Hvordan velge prydtrær?

5 de juni de 2021

Prydtrær er de som vil forskjønne hagen, enten hele året, eller en del av den. I tillegg, avhengig av art, kan de også gi en veldig behagelig nyanse, en egenskap som må tas i betraktning spesielt når vi bor i et område der det er veldig varmt.

Derimot, Hvordan velge prydtrær? Klimaet, jorda i hagen og behovene til hver art er detaljer som må finnes for å ikke gjøre feil. Og det er dessverre at det er veldig enkelt å forplikte dem, men det er også lett å unngå dem. For å gjøre dette tar det bare litt tid å følge rådene vi tilbyr deg.

Velg treet ditt avhengig av ledig plass

Dette er råd som ikke alltid følges, og det er viktig for at det ikke skal være noen problemer i fremtiden. Uansett art, kan mye skje når rommet blir lite. For eksempel kan røttene løfte bakken eller skade rør, eller bladene kan overskygge huset.

Så det, Det er nødvendig at du informerer deg om voksenstørrelsen som treet du liker vil vokse, samt om dets røtter er invasive eller ikke.. Ikke bekymre deg, her anbefaler vi noen avhengig av hvordan hagen din er:

Prydtrær for små hager

Disse trærne er de som vanligvis ikke måler mer enn 10 meter, har tynne trunker og også har en tendens til å tåle beskjæring veldig bra. Når det gjelder røttene deres, er de ikke invasive:

 • Purple-leaved plomme (Prunus cerasifera var. pissardii): Dette er et løvtre som har lilla blader hele året, til de faller av om vinteren. Den kan nå 15 meter, men det mest normale er at den holder seg på 6 meter. Om våren produserer den hvite blomster. Den motstår opptil -18 ° C og beskjæring. Se fil.
 • Pitosporo (Pittosporum tobira): Det er en busk som kan brukes som et 7 meter tre. Den er eviggrønn og produserer veldig pene hvite og aromatiske blomster. Det er også kjent som en kinesisk appelsinblomst, og den tåler beskjæring (faktisk er den mye dyrket som en hekk). Motstår opptil -7 ° C. Se fil.
 • Lilo (Syringa vulgaris): det er et løvtre som når 7 meter i høyden. Stammen forgrener seg fra basen, men den tåler beskjæring godt. Om våren produserer den blomster i hvite eller rosa panicles. Motstår opptil -12 ° C. Se fil.

Prydtrær for store hager

Store trær er de som trenger mye plass for å vokse, så i det minste må du plante dem i en avstand på fem meter fra veggen, høye planter, samt rør og asfalterte gulv. Men på grunn av størrelsen er det de som vanligvis gir den beste skyggen:

 • Ekte lønn (Acer platanoides): det er et løvtre som kan nå 35 meter i høyden, og stammen måler rundt 1 meter i diameter. Om høsten blir bladene rødlige før de faller. Den motstår frost ned til -18 ° C. Se fil.
 • Cedar of San Juan (Cupressus lusitanica): det er en eviggrønn bartre som når en maksimal høyde på 40 meter, med en rett koffert opp til 2 meter i diameter. Motstår opptil -7 ° C.
 • Vanlig bøk (Fagus sylvatica)– Dette er et løvtrær som blir mellom 35 og 40 meter høyt med en stammediameter på opptil 2 meter. Bladene kan være grønne eller lilla i sort Fagus sylvatica «Atropurpurea». Motstår opptil -18 ° C. Se fil.

Hva slags land har du?

Å velge prydtrær, og gjøre det bra, ville være umulig hvis vi ikke visste hvilken type jord vi har i hagen. Og dermed, Det anbefales sterkt å vite hva pH i jorden vi har, og dens ernæringsmessige rikdom. Den raskeste måten å finne ut av alt dette er å be oss om å gjøre en jordstudie, men et annet alternativ er å gjøre det selv ved å følge disse trinnene:

 1. Først tar vi to spiseskjeer jord.
 2. Så legger vi dem i et glass med destillert vann.
 3. Til slutt vil vi tilsette litt eddik.

I tilfelle det bobler, er jorden basisk. Hvis du ikke gjør noe, vil vi gjenta alt, men i stedet for å tilsette eddik, vil vi legge til en spiseskje med natron.

Hvis den bobler, er jorden sur, men hvis den forblir den samme, er den nøytral. La oss nå se på noen eksempler på trær for sure eller nøytrale jordarter og andre for kalksteinsjord:

 • Trær for sure eller nøytrale jordarter:
  • Japansk lønn (Acer palmatum)
  • Magnolia (alle varianter)
  • Liquidambar (Liquidambar styraciflua)
  • Amerikansk eik (Quercus rubra)
 • Trær for alkalisk jord:
  • Hackberry (Celtis australis)
  • Buksbom (Buxus sempervirens)
  • Vanlig barlind (Taxus baccata)
  • Skygge banan (Platanus x hispanica)

Tar den opp vann raskt?

Når dette er kjent, er det nødvendig å finne ut om vannet drenerer godt, eller om det tvert imot forblir oversvømmet i lang tid. Hvordan? Veldig enkelt: lage et hull i bakken, ca 50 x 50 centimeter, og fylle det med vann. Da er det bare å beregne hvor lang tid det tar å bli absorbert.

Det ville være bra hvis det ikke tok mer enn noen få minutter, da det vil bety at landet er veldig godt drenert. Men hvis det tar timer, må vi installere et avløpssystem før vi planter treet, eller blande jorden med et substrat som perlit (til salgs) eller leirestein slik at røttene blir godt luftet.

Vær oppmerksom på været

Klima er viktig for planter

Selv om vi setter det sist, betyr det i virkeligheten ikke at det ikke er viktig … fordi det er, og mye. Hvis det oppstår frost eller snøfall i ditt område, vil du ikke kunne dyrke tropiske trær. Og hvis du derimot bor på et sted hvor temperaturene er milde og / eller varme gjennom alle månedene, vil det være en feil å plante et tre som er hjemmehørende i tempererte klima, siden det ikke ville overleve.

Det beste du kan gjøre for å unngå feil er å plante innfødte trær, siden det er de som vil leve veldig bra i hagen, og de som i tillegg ikke trenger mye pleie når de har rotfestet. Men hvis vi leter etter noe annet, er det også sterkt tilrådelig at hvis det vanligvis er tørke, snøfall og / eller andre ekstreme meteorologiske fenomener på stedet der vi bor, ser vi etter arter som tåler dem.

For et tropisk klima, for eksempel trær som den flamboyante (Delonix regia), Enterolobium eller Bombax vil være rolig i hagen din. Tvert imot, hvis klimaet er temperert eller kaldt, må du velge andre som eik (Quercus), furu (Pinus), lønn (Acer) eller Aesculus blant andre.

Med denne informasjonen håper vi at du kan glede deg over hagen din med de rette prydtrærne.