Skip to content

Hvorfor du skal ha en prydkål

22 de juni de 2021

Hagen kan også ha farge, siden selv om det er et bestemt hjørne å dyrke vår egen mat, betyr det ikke at du ikke kan ha planter bestemt til andre formål. En av de som jeg skal anbefale er prydkål. Du tror kanskje at kål blir spist, og det er sant, men den som jeg skal vise deg nå, dyrkes mer for de vakre fargene på bladene.

Vil du vite hvorfor du skal ha en prydkål?

Prydkål

Denne lille planten er ideell, ikke bare å ha i hagen, men også å ha i en gryte. Høyden overstiger ikke 30 cm og det er veldig lett å dyrke, så mye eller mer enn kålen som er plantet til konsum. I vitenskapelige termer er det kjent som Brassica oleracea, og er innfødt i Lilleasia når Middelhavet.

Selv om det opprinnelig er en flerårig urteaktig plante, regnes den som en årlig plante siden det er følsomt for intens frost. Likevel, hvis du bor i et klima der vintrene er ekstreme, kan du ha det innendørs ved å dekorere et rom som har mye lys.

Brassica

Vanning må være hyppighindrer underlaget i å tørke ut mellom vanningene. Å være en veldig tilpasningsdyktig plante, kan den vokse i alle typer hagejord, men det vil sette pris på at vi gjødsler den med jevne mellomrom med en organisk gjødsel med langsom frigjøring (for eksempel ormstøping).

Hvis du vil ha dine egne prydkål, få en frøpakke som du finner i alle barnehager eller hagebutikker, og så dem om våren-sommeren. De vil vanligvis spire i løpet av ti dager hvis temperaturene er rundt 15 eller 20 grader.

Brassica oleracea

Pyntkål er nydelig, ikke sant? Tør du å ha noen i hagen din? Du kan plant dem i grupper av forskjellige eksemplarer for å lage grenser, eller i planter der de vil se spektakulære ut på terrassen eller terrassen din.