Skip to content

Hvorfor velge gress?

19 de juni de 2021

Hvis du har en stor hage, vil du sannsynligvis ha en vakker grønt teppe hvor du kan gå eller til og med hvile, ikke sant? Men å velge en gressart å plante kan være en veldig komplisert oppgave, ettersom det er mange og flere og flere.

Så hvis det du vil ha, er det enkelt å ta vare på, vil jeg anbefale en: grama. Den vokser raskt og danner veldig vakre plener. Kanskje den eneste ulempen er at den ikke motstår kulden mye, men det har en løsning 😉.

Gress

Gresset, også kjent som Bermuda-gress, Grama fina eller Gramilla, og hvis vitenskapelige navn er Cynodon dactylon, er en flerårig urt som er mye brukt til plener, siden den har fordelen at den kan brukes både som en enkelt art og i kombinasjon med andre. Selv om det er veldig enkelt å vedlikeholde, må det tas i betraktning at hvis temperaturen synker under 0 °, påvirker kulden det, altså For å holde det alltid grønt, er det vanlig å ty til omsåing om høsten. Uansett spirer det godt om våren … og som om det ikke var nok, kan du velge å kjøpe Cheyenne-sorten som tåler kule temperaturer noe bedre.

Ellers, Den må plantes i områder som er utsatt for direkte sollys og vannes regelmessig hver 2-3 dag. Den motstår tørke bedre enn andre urter, så hvis du vil spare vann med vanning, men vil ha en veldig vakker plen, er gress noe for deg 🙂.

Naturlig gress

La oss snakke om pleien som en plen:

  • Abonnent: I løpet av våren og sommeren skal den gjødsles med nitrogenrik gjødsel.
  • Scarified: hyppig.
  • Kutte opp: klippehøyden skal være mellom 2 og 5 cm.
  • Plager og sykdommer: Det er veldig tøft. Hvis miljøet er veldig fuktig, kan det angripes av Sclerotinia homeocarpa sopp, kalt Dollar Spot, i så fall vil det være nødvendig å gjøre behandlinger med systemiske soppdrepende midler.

Og i tillegg motstår den tråkk uten problemer. Så hva venter du på å ha en vakker og lettstelt plen? 😉