Skip to content

Ideer for å dekorere terrasser

19 de juni de 2021

Hvem som har en terrasse har en skatt, bokstavelig. Du kan ha en liten hage, gjøre den om til avslapningsområdet ditt, gjøre det til et spesielt «barnehage» for de yngste plantene, dekorere det med kaktussamlingen din … Kort sagt, du kan gjøre med dette rommet det du liker best.

Hvis du leter etter ideer til å dekorere terrasser, Ikke gå glipp av denne artikkelen 😉.

Dra nytte av plassen, men ikke overbelast den

terrasse-stor

Når du har en terrasse, uansett overflate den har, kan det være lurt å fylle den med planter. Men dette er ikke en god idé siden vi ville ende opp med å få et hjørne som vi ikke kunne nyte.

Før du begynner å dekorere det, vi må vite hvor mange planter og møbler vi skal sette inn, og hva de måler. Dermed vil vi kunne ha et rom der vi vil være.

Sett et skyggefullt område

terrasse-dekorert

Skyggelagte områder er veldig nødvendige. Takket være dem kan vi hvile, lese en god bok eller chatte med våre kjære mens vi er i utlandet. For å gjøre dette kan vi sette en gitter, a tretak for terrasser, eller a markise.

Tenn den opp for å skape en veldig spesiell atmosfære

Lys i hagen

Kan du forestille deg hvordan det ville være å gå inn på terrassen din om sommeren og se den på en helt annen måte? Med et lys som skaper den spesielle atmosfæren. Du kan slutte å forestille deg 🙂. Selv om denne typen belysning brukes mer i hager, er sannheten at den er flott i små rom, som terrasser eller terrasser.

For det, Du må vite at det er to typer lyspærer: de som jobber med solenergi og de som er koblet til strøm. I tillegg er det forskjellige modeller: noen som tjener til å belyse bare området under, andre hvis lys er rettet mer mot den ene siden … Uansett, du kan ha en drømmeterrasse ved å sette en eller flere spotlights 🙂.

Velg møbler som er enkle å vedlikeholde

Terrasse

Møblene, for ikke å komplisere for mye, anbefales det på det sterkeste lett å vedlikeholde. Dette betyr at den må tåle dårlig vær og at den vil holde seg bra i mange år. Dermed kan vi velge de som er laget av raffia, som er et veldig motstandsdyktig og veldig vakkert materiale, eller de av PVC.

Selvfølgelig er det praktisk det kombinere med hverandre og med de andre elementene at vi skal sette på terrassen, for å forhindre at de skiller seg ut for mye.

En terrasse ble til en hage

Terrasse med gress

Og her er beviset på at du kan ha en hage på en terrasse. Den du kan se på bildet over er full av planter. Ved å legge kunstgress har det vært mulig å ha en grøntområde, der du vil tenke på plantene.

Apropos planter, de kan ikke mangle på terrassen, men det er praktisk at de ikke vokser mye slik at de kan være i potter gjennom hele livet. Her er noen forslag:

  • Aromatiske planter: alle.
  • Blomsterplanter (livlig, årlig, toårig, pæreformet)
  • Buskeri: Hibiscus, Polygala, Azalea, Hortensia (Hortensia), Gardenia, Abelia, Berberis, Buxus (Boxwood), Cycas …
  • Palmer: Phoenix roebellini, Chamaedorea (hele slekten), Raphis utmerker seg.
  • Trær: Acer palmatum (Japansk lønn), dvergfrukttrær, Feijoa, Syringa vulgaris.

Så, nå kan du ha en veldig godt dekorert terrasse 😉.