Skip to content

Ideer for å forskjønne hagen

13 de juni de 2021

Er du lei av å se hagen din alltid den samme? Var du bare ferdig med det, og det gir deg følelsen av at noe mangler? Vel, i så fall, la meg fortelle deg at det vanligvis skjer mye. Jeg skal til tredje oppussing selv. Og det er det, uansett hvor mange utkast du lager, uansett hvor spent du er på å ha det på den måten eller et annet, etter hvert som du går over, skjønner du at det absolutt så bedre ut på papir. Men ikke bekymre deg.

På Gardening On liker vi veldig godt å hjelpe (vi ville ikke vært her hvis det ikke var slik 🙂), altså Jeg skal gi deg noen ideer for å forskjønne hagen.

Plasser noen hagegnomer

Dverger i hagen

En hage er et levende sted, men den skal også være munter. En eksplosjon av naturen som lar deg nyte hagearbeid som du alltid har ønsket. Få noen få hagnisser og legg dem for eksempel ved siden av området med pæreformede eller aromatiske planter.

Match fargene

Hage dekorert i orientalsk stil

Når du lager en hage er det veldig viktig å ta hensyn til størrelsen som plantene får når de er voksne for å plante dem slik at de alle får den mengden lys de trenger, men dette er ikke det eneste. Det må alltid være noe som skiller seg ut mer, enten på grunn av blomsten eller på grunn av høstfargen på bladene.. Så hvis du for eksempel har azaleaer, da de produserer slike dekorative blomster, kan du gjerne plante dem i et hjørne der de kan se bra ut.

Dekk trestammer med vinstokker

Jasminum polyanthum

Normalt vil jeg ikke råde det, men hvis du beskjærer vintreet regelmessig, er det ingen grunn til problemer. Velg selvfølgelig små ikke-invasive klatrere, som jasmin, klatrerose eller akebia. Disse tre har også veldig pene blomster 🙂.

Hvis denne ideen ikke overbeviser deg, kan du alltid legge dem på arkitektoniske strukturer, som vegger eller gitter.

Bygg steinplanter

Steinplanter

Planteplanter i plast er veldig pene, men Hvis du vil at de skal integreres bedre i hagen, oppfordrer jeg deg til å bygge dem selv ved hjelp av steiner og / eller steiner., som de du kan se på bildet. Da trenger du bare å plante i dem det du foretrekker: agapanthus, rosebusk, liriopes, … du kan til og med sette en busk som polygala eller oleander eller palmer som ikke trenger mye plass som Phoenix robellinii, Chamaerops humilis, Chamaedorea eller Trachycarpus fortunei.

Grønne skrånende områder

Sempervivum arachnoideum 'Standfieldii'

Skråliggende områder er ofte et problem. Men de er også veldig enkle å grønne. Med planter som dimorfoteca, nasturtium eller større som skilpaddeskall, kan du prøve dette problemområdet. Selv om du vil ha farge hele året, hvis den direkte solen ikke gir den, anbefaler jeg deg å legge sukkulenter som Sempervivum: de er veldig, veldig motstandsdyktige og holdbare 😉.

Kjenner du andre ideer for å forskjønne hagen?