Skip to content

Ideer for en minimalistisk hage

6 de juni de 2021

Hvis du har en uteplass eller et lite stykke land, kan du gjøre to ting: gjøre det om til en jungelart eller velge en hage med minimalistisk design, som forresten er veldig fasjonabel i nyere tid. Og det er at det samme målet kan oppnås både på et sted fullt av planter og i et annet der den menneskelige bruken av rom betyr mer.

Liker du ideen? Så ta en titt på disse bildene mens du oppdager hva en minimalistisk hage skal ha.

Hva er minimalistiske hager?

Zen hage, en type minimalistisk hage

Minimalistiske hager er en type hage der rene og enkle linjer så vel som rene former vektlegges. Møbler med rette kanter, keramiske eller tregulv og abstrakte metallskulpturer er veldig vanlige. Du kan også innlemme et ark vann eller en liten dam, og til og med et basseng.

For å «lure» utsikten til den besøkende kan du plassere flere speil i strategiske områder for å gjøre hagen din mer romslig. Selv om du burde vite at du for dette også kan bygge planter og plassere noen planter, enten det er aromatiske eller busker.

Hvilken nytte har de?

En vakker minimalistisk hage

De minimalistiske hagene de er veldig nyttige når du leter etter ro i sjelen. Å være omgitt av urbanitet (trafikk, stress osv.) Er det en glede å kunne komme hjem og legge seg på sofaen i hagen din for å lese en god bok eller nyte landskapet med bakgrunnslyden til fuglene som besøker deg eller av fontenen. Og det er ikke å nevne at det er den perfekte unnskyldningen for å ha et fantastisk møte med familie eller venner.

Hva mer, de er interessante når ledig plass er begrenset. Faktisk, hvis det du har er en liten uteplass eller terrasse og du vil dyrke noen planter plassert på en elegant måte, er det uten tvil å designe en minimalistisk hage et godt alternativ for deg.

Noen mennesker synes at denne hagetypen er for alvorlig, kjedelig; på den annen side er det mange andre mennesker som tenker stikk motsatt. Skjønnheten, rensligheten og nøkternheten som kjennetegner dem, er detaljer som gjør at du vil bruke et rom bedre som ellers ikke vil være til nytte.

Hvilke planter skal du sette i en minimalistisk hage?

Hvis vi tar høyde for at minimalistiske hager vanligvis er små, og at det som også blir søkt er at ingenting skiller seg ut eller skiller seg ut for mye, vil plantene vi har i den åpenbart ha redusert størrelse. For eksempel disse:

Trær

Det kan være et annet tre, men du må velge det som måler så lite som mulig, og helst, det er mer en stor busk eller et lite tre enn selve treet:

  • Callistemon citrinus: det er et eviggrønt tre kjent som en rørrens som når en høyde på 2 til 10 meter. Den produserer rene rørrengjøringslignende blomster om våren, og er motstandsdyktig mot -7 ° C.
  • Cercis siliquastrum: kjent som kjærlighetens tre, det er et løvtre som, selv om det kan nå 15 meter, er det mest normale at det ikke overstiger 6 meter. Den blomstrer om våren og motstår frost ned til -12 ° C.

Her har du mer:

Buskeri

Buskene er en av de viktigste hovedpersonene i hagen med en minimalistisk stil, siden de er de som har ansvaret for å avgrense stier og områder. På grunn av dette anbefales det at de er eviggrønne, tåler beskjæring godt og ikke har torner, som disse:

  • Photinia glabra: det er en eviggrønn busk som når en 3-5 meters høyde kjent som fotinia. Våren produserer et stort antall blomster gruppert i corymbs. Motstår opptil -12 ° C.
  • Pittosporum tobira: Det er en eviggrønn busk kjent som kinesisk appelsinblomst som, selv om den vokser opp til 7 meter, kan brukes som en 1-2 meter hekk. Om våren produserer den hvite blomster og motstår opptil -10 ° C.

Her er noen flere:

Palmer

Palmer er som busker: det er alltid plass til noen 😉. Selv om det er mange med tykk koffert, er det andre som knapt tar plass til tross for høyden de når, som disse:

  • Howea forsteriana: det er et palme kjent som kentia med en slank stamme med en diameter på bare 30 centimeter, med en litt bredere base (35 centimeter). Den når en høyde på 10 meter, og har pinnate blader 3-4 meter lange. Den motstår frost ned til -7 ° C, men trenger beskyttelse mot direkte sol gjennom hele livet.
  • Phoenix roebelenii: kjent som dvergpalme eller robelina-palme, det er en art som når en høyde på 5 meter, men det normale er at den holder seg på 2-3 meter. Bladene er pinnate og er opptil 140 centimeter lange. Den motstår solen godt, selv om den lever godt i halvskygge. Støtter opptil -4 ° C.

Hvis du vil se hvilke som er flere, klikk her:

blomster

Det er sant at alle urteaktige planter som produserer prydblomster enten har en størrelse eller kan beskjæres uten problemer, men sannheten er at innføring av denne typen planter i en minimalistisk hage må unngås. Vær forsiktig, det betyr ikke at de ikke kan settes på hvis de vil, det er bare å anbefale å ikke sette dem på.

Uansett, hvis du vil sette noen, ikke nøl med å få for eksempel:

  • Gazania rigger: det er en urteaktig plante som når omtrent 30 centimeter i høyden, og som blomstrer om våren og sommeren. Jeg vil ha sol, og mer eller mindre hyppige vanninger. Motstår kald og svak frost.
  • Pelargonium: kjent som geranium, det er mange varianter og størrelser, som ikke overstiger en meter i høyden. De blomstrer en god del av året, og selv om de ikke motstår frost, skader ikke kulden dem.

Det er mer her:

Hva syntes du om den minimalistiske hagen? Hvis du ønsker å ha en på landet eller på terrassen din, håper jeg at med det vi har fortalt deg og lært deg kan få ditt drømmehjørne.