Skip to content

Ideer og tips for å dekorere eksteriør med planter og blomster

12 de juni de 2021

Det er viktig dekorere hagen din eller utsiden av huset ditt med planter og blomster gjør det vakrere og fargerikere. Planter, i tillegg til dekorasjon, har andre fordeler som å gi luftrensing og gi oss renere luft å puste.

Det er mange måter å dekorere eksteriøret med planter og blomster på. Her skal vi vise deg noen av dem. Vil du vite hvordan du kan forskjønne hagen din?

Betingelser som planter må oppfylle

typer utendørs planter

Det første vi må ta hensyn til når vi legger til planter for å dekorere utsiden vår, er å finne planter som er motstandsdyktige mot klimatiske endringer som plutselige temperaturfall, vind, frost, stor solstråling, etc. Vi må også finne passende planter for de skyggefulle områdene. Planter som trenger flere soltimer, overlever kanskje ikke i de mer fuktige og mørke områdene i hagen eller terrassen. Derfor er det viktig å foreta en forhåndsvalg med alle aktuelle planter for hvert område.

Det er utendørs planter som De er veldig motstandsdyktige mot temperaturfall og har ikke stor avhengighet av solstråling. Disse plantene er de mest allsidige å plassere på forskjellige steder, siden de hjelper oss med å plassere dem under større trær, bak vegger eller i hjørner der vegetasjonen har gått tapt.

Utendørs planter kan sås direkte i bakken eller i potter. Hver plantasje vil kreve forskjellig pleie, siden en vil få næring direkte fra jorden og en annen fra potten. Hvis vi har en terrasse og vi ikke har en hage, er det utendørs planter med en potte som er stor nok til å huse busker og større planter.

Potteplanter de er perfekte for mer moderne design og utførelser, siden vi også kan dekorere, fargelegge og personliggjøre planter, spille med tonene i hver sesong av året. Hvis vi skal plante plantene i potter, må vi også ta hensyn til fargen på bakveggene, siden kontrast av farger vil være en avgjørende faktor i det endelige resultatet av dekorasjonen. Det er kombinasjonen av utvalgte farger og den naturlige fargen på de plantede plantene som vil utgjøre en forskjell mellom en middelmådig dekorasjon og en vellykket.

Hvis planterne vi bruker er rustikke, må vi også bruke tilbehør som utfyller denne typen trend for å fullføre scenariet godt. Hvis vi bruker tilbehør av samme type, vil vi skape en kreativ enhetlighet. Det skal også legges til at dekorasjonssmaken til hver enkelt er personlig, og vi må ikke la oss rive med av forhåndsbestemte trender.

Plassen vi har utenfor spiller en avgjørende rolle når det gjelder å etablere forskjellige typer dekorasjoner. Større steder vil tillate oss å leke med forskjellige størrelser av planter og veve dem sammen for større ensartethet. Mindre steder er mer begrenset, for hvis vi ikke kontrollerer mengden potter og tilbehør vi plasserer, vi vil ha et veldig belastet og redusert uterom.

Sukkulenter og bregner

utendørs potter

Sukkulenter er et flott alternativ for utendørs planter gitt deres store motstand mot endringer i temperatur og behovet for vann. En av plantene som mest motstår utendørs er den såkalte slangeplanten. Dette anlegget er perfekt for å gi litt høyde til eksteriøret vårt og er mye brukt i dag for sitt moderne preg i hjemmet.

De er planter som vi kan ha både på steder med mange soltimer, og på mørkere steder. Det eneste vi må beskytte dem mot er ekstreme temperaturer. Både vinterfrost og sommervarmebølger er en fare for plantens overlevelse.

Slangeplanten kan også nytes innendørs, selv om den kan brukes til sitt fulle potensial hvis den er utendørs. Dette anlegget er perfekt for potter og utendørs containere, og gir en flott design og prangende.

Vi går videre til et annet anlegg som må tilsettes nesten obligatorisk utendørs. Det handler om bregner. Bregner er godt kjent for pottene vi vanligvis henger. Disse plantene gjør stedet der du er mer eksotisk mer attraktivt og gir en følelse av et globalt image. Bregner krever mindre lys og mer fuktighet, selv om de ikke skal overvannes. Du må skaffe rikelig med vann, men uten å drukne dem.

Noen dekorertips

dekorert hage

Hver person drømmer om å ha utsiden eller hagen med originale og unike egenskaper som gjør hjemmet sitt til noe annet og innovativt. For å oppnå dette målet er det viktig at eksteriøret er fargerikt og samtidig enkelt og diskret.

Det er viktig at utsiden til enhver tid har unikhet og at plantene fungerer i harmoni med fargene på veggene. Blomstene leker en viktig rolle i landskapsdesign, ikke bare planter. Blomstene har som rolle å forskjønne hagen fra begynnelsen av våren til slutten av høsten, og gir en enda mer spesiell design.

Blomstene trenger annet vedlikehold av plantene. Vi kan ikke la dem blande seg med hverandre og vi må bytte dem ut med nye blomster fra tid til annen for å øke mangfoldet i hagen.

Noen ganger vil ikke alle blomstene blomstre, så det er viktig å velge riktig sted for hver for å få best mulig suksess. I tillegg må du velge riktig hvilke naboer i hver etasje. Disse må ha vekstkrav som ligner på resten av plantene som er i nærheten. Hver blomst har sin egen vekstregel, og hvis den ene kan hindre veksten av den andre, er det bedre å ikke sette dem sammen.

Før vi legger til en ny blomst eller plante i hagen vår, må vi vite de grunnleggende egenskapene til planter. Vi snakker om blomstringsperioden, høyden, antall forhold for den beste kultivering osv.

Klimatiske krav

utendørs dekorasjon

Avhengig av området der vi er, vil klimaet avgjøre hvilken type plante vi kan ha utenfor. Det er blomster mer tolerant mot tørke, andre mer fuktighetsgivende, noen foretrekker varme og annen kulde… Virkningen av naturlige faktorer på planter vil bestemme levetiden deres, tilstedeværelsen og styrken av vind, lufttemperaturer og kraftige regn kan ødelegge det ytre av huset.

Hvis plantene velges riktig for å tilpasse dem til klimaet, vil vi unngå disse problemene.

Med disse tipsene kan du dekorere hagen din riktig for å få et mer vellykket design.