Skip to content

Julestjerne: hvordan overleve jul

26 de juni de 2021

Overlev jul Det er allerede en utfordring for lommene, for kostholdet vårt, for fordøyelsen, søvnen, tålmodigheten, bakrusene, følelsene … Og det vil fortsette. Men det er at alt som ikke er noe i forhold til det autentiske eventyret som Julestjerne, den planten med røde blader som har blitt et av julens botaniske symboler, og som generelt ikke klarer å overleve den.

Men det er fordi vi ikke vet det, selv om vi inviterer det hjem til oss jul etter år, som nougat. Vil du ha en Langvarig julestjerne? Vet hvilken som gir deg den beste garantien for overlevelse? Vil du vite om Juleplantepleie? Det er nok å komme litt nærmere henne og hennes behov. La oss huske at det ikke bare er et nytt ornament, det er et levende vesen, som kan bli en flott plante hvis vi lar den vokse, blir hjemme etter jul og kan si: ojito, que mi rødbladplante overlevde jul.

La oss starte i begynnelsen: det heter Poisentia, Euphorbia pulcherrima eller julestjerne, og er hjemmehørende i Mexico. De røde bladene, som kan være hvite, gule eller laks, er ikke blader, men bracts, som er de bladene hvis oppgave ikke er fotosyntese, men snarere å beskytte blomstene (som de fra bougainvillea). Og blomstene er små og gule.

Det kan vokse til en busk på opptil 5m. Høy.

Problemet med poisentias er at selv om de kan dyrkes innendørs, vil deres mest passende habitat være utendørs, slik de først trenger mye lys når den er i blomst og en stabilt klima, uten frost, uten høye temperaturer eller oppvarming.

Omsorg

Men vi kan også få ham til å overleve hjemme, ivaretar noen av dine krav:

Når du kjøper den:

 • Liker ikke temperaturendringerSå hvis du skal ha den innendørs, bør du ikke kjøpe den i en butikk eller bod der den er utsatt på gaten eller utenfor, men på et sted der de allerede har den innendørs. Det samme omvendt, hvis du skal ha det ute, at det ikke blir utsatt på et varmere sted.
 • Det er praktisk å beskytte den i butikken med en plast slik at den laveste temperaturen på vei hjem til deg ikke påvirker den. Ja, det er delikat, men det handler om å garantere overlevelse, og disse innledende temperaturendringene kan være nok til å forhindre at det lykkes.
 • Når du kjøper den, se på små blomster gul: At det ikke er mange som allerede er åpne. Jo flere det er, jo kortere levetid for skivbladene deres.
 • Inspiser din stilker og blader. At det ikke er ødelagte eller råtne stengler eller flekker på bladene.
 • Inspiser basen. Flytt din stamme: må være fast, ikke løs på underlaget.

Hjemme:

 • Trenger å naturlig lys. Mørket får bladene til å falle av. Ikke utsett den for direkte sol heller.
 • Hold henne borte fra luftstrømmer.
 • Både kalde og høye temperaturer får bladene til å falle. Hans ideell temperatur det er 22 ° om dagen og 16 ° om natten. Det anbefales ikke at den hever seg over 25 ° eller faller under 10 °.
 • Han hater oppvarming til døden. Trenger en luftfuktighet høy. Hvis miljøet er tørt, faller bladene. Hvis du skal ha oppvarmingen på (fordi det er jul og det er kaldt), flytt den bort fra det varmeste punktet, som ikke gir det direkte varme og at temperaturen i rommet ikke overstiger 25 °. Legg en tallerken eller bolle på bunnen av gryten, med vann og noen steiner, slik at bunnen av potten og røttene ikke kommer i direkte kontakt med vannet. Dette vil gi fuktighet.
 • Hvis den oppvarming er konstant og / eller høy, kan du pulverisere bladene (men bare i så fall, ellers risikerer du å bli smittet av sopp), bare de grønne bladene, ikke skivbladene. Hvis du sprayer bladene røde, vil de flekke og miste det pene juleutseendet.

Irrigasjon

 • Vann den ved nedsenking, legg planten i en bolle eller tallerken med vann (det er ikke veldig kaldt, eller selvfølgelig varmt, på grunn av temperaturendringene, kom igjen, ved romtemperatur), la det stå i 15 minutter og fjern vannet som ikke er absorbert.
 • La substratet tørke litt før du vanner det igjen, da overflødig vann kan rote roten. Det trenger vanligvis et par vanninger i uken på det meste.

Vel, det er alt for nå. Det er delikat, men det er virkelig verdt å ta vare på. Husk at du prøver å overleve i et tøft miljø. Det er nok å hjelpe henne litt med å holde henne i live gjennom året. Skutbladene kommer bare ut i desember, så med litt forsiktighet vil det i julen blomstre igjen, denne gangen større og mer vår.

Og som i år, vil du sikkert overleve, morgen vi vil gi deg stell av Poisentia etter jul.