Skip to content

Julestjerne: stell etter jul

13 de juni de 2021

I går så vi en rekke tips for å forhindre at julestjernen vår dør etter jul. Hvis vi har oppnådd det Juleplante overlever, nå vil vi observere dine behov slik at dette rødbladplante holde deg frisk resten av året og blomstre inn igjen jul.

Når blomstringen er ferdig, vil vi se skivbladene forsvinne, de røde bladene faller, men dette er en del av den naturlige prosessen med juleplanten, ettersom skivbladene beskytter blomstene. Disse forsvant, den Poisentia du trenger dem ikke lenger. Det er de som kaster dem og tenker at de dør. Ikke gjør det Julestjerne det er et levende vesen som kan overleve og vokse til desember påfølgende, da det vil blomstre igjen. Men for dette trenger det litt pleie, som alle planter. Hva er de? Hva skal vi gjøre fra rødt bladfall?

Last ned den gratis eBoken om valg, triks og pleie av Poinsettia Flower
De er 29 megabyte, så det tar fortsatt en stund. Tålmodighet verdt det 🙂

Generell julestjernepleie

Julestjerne, julestjerne

Gjennom hele levetiden trenger du de samme kravene til temperatur, fuktighet og vanning at vi forklarte i går i Flor de Pascua: hvordan man kan overleve jul.

Med respekt for Sol Direkte, om vinteren og våren, kan den motstå eksponering for sollys. Om sommeren og høsten vil vi unngå det.

Juleblomsterkompost

Etter blomstring, Poisentia trenger oss å legge til litt gjødsel væske til vanningsvannet ditt. Det kan være en universell gjødsel eller en gjødsel med langsom frigjøring, i henhold til produsentens instruksjoner om mengder. En gang hver 10. dag er tilstrekkelig.

Transplantasjon

Når de røde bladene har falt, hvis du har land tilgjengelig, er det ideelle å transplantere det til hage.

Men hvis du bor i et område der det oppstår frost, eller du ikke har land, kan du også holde det i innsiden, observere generelle bekymringer og gjennomføre tidligere en beskjæring og vent til våren kommer.

Beskjæring av juleblomsten

Gamle julestjerneblad

I slutten av januar, juleplanten vil ha gått tom for blader (rød og grønn). Dette er når du skal beskjære det. I noen heldige hjem holdes de grønne bladene, og det er til og med de som hevder å ha holdt de røde i flere måneder.

I alle fall beskjærer vi den når den har gått tom for løv.

For å gjøre dette vil vi kutte stilkene og la dem være omtrent 10 cm. Høy. Du må bruke hansker fordi saften er irriterende for hud og slimhinner.

Når kuttet forsegle enden med smeltet stearinvoks.

Julestjerners hvile

I denne tilstanden vi vil la juleplanten hvile om vinteren. Fortrinnsvis på et sted uten oppvarming.

La oss ikke glemme at, selv om du er i ro, trenger du fortsatt irrigasjon. Men så begrens det til en gang i uken.

Juleplanttransplantasjon

Juleplanter

Når vårVi vil transplantere den til en større gryte, og som substrat legger vi en blanding av universal substrat, en del av torv eller humus og en del av sand. På dette tidspunktet og i denne nye situasjonen, og gir den god naturlig belysning og en gjennomsnittstemperatur i størrelsesorden 20 °, vil Poinsettia avgi nye skudd. Veksten av disse skuddene vil allerede være kontinuerlig og gi en god bladutvikling om sommeren og høsten. Denne utviklingen vil bli favorisert hvis vi i tillegg til vanning prøver å gi tilstrekkelig gjødsling med jevne mellomrom.

Blomstrende

Julestjerne

Juleplanten blomstrer igjen i desember, og det er når det begynner å fylles igjen med skarver (røde blader), men for det trenger det en daglig periode på mellom 12 og 14 timer med totalt mørke fra slutten av september eller høyst begynnelsen av oktober.

Hvis vi ikke kan ha det hjemme i et rom som har de timene uten lys, og vi ønsker å ha planten vår klar med sitt juleutseende igjen, kan vi kunstig skape det mørket det trenger.

For å gjøre dette, bare dekk til det med mørk plast, med tykk papp eller med beskyttende hette dekket med aluminiumsfolie, om kvelden for å oppnå de 14 timene uten lys.

Hvis vi ikke gjør det, julestjernen vil vokse, men den vil ikke blomstre. Vi skal ha en juleplante med grønne blader, men ikke røde.

I desember vil vi ha juleplanten klar igjen, større og sikkert mer verdsatt etter all omsorgen vi har gitt.

Last ned den gratis eBoken om valg, triks og pleie av Poinsettia Flower

Mer informasjon – Julestjerne: hvordan overleve jul