Skip to content

Kale dyrking

19 de juni de 2021

De kål, hvis vitenskapelige navn er Brassicola oleracea var. sabellica, Det er en fantastisk hagebruk, siden den i tillegg til å brukes på kjøkkenet til å tilberede deilige oppskrifter, også kan brukes som dekorativ dekorasjon, for eksempel terrassen eller terrassen.

Den nysgjerrige formen på bladene gjør den til en av de mest nysgjerrige artene. Men hvordan dyrkes den?

Grønnkålegenskaper

Hovedpersonen vår Det er en urteaktig plante som er hjemmehørende i Nord-Tyskland og vokser til 40 centimeter i høyden. Bladene vokser i form av rosetter, og er store, opptil 35-30 cm lange, mørkegrønne og veldig krøllete.

Dens vekstrate er veldig rask, til det punktet at det bare går maksimalt 20 uker fra såing til høsting, som er fem måneder. Og da den motstår kaldt godt, kan den dyrkes i alle tempererte regioner i verden. Spørsmålet er, hvordan?

Kultur

Hvis du vil lage en salat med grønnkålblader, eller tilberede en hvilken som helst annen tallerken med dem, vil vi fortelle deg hvordan den dyrkes:

  • Såtid: den ideelle tiden er om våren, når risikoen for frost har gått.
  • plassering: ute, i full sol. Det anbefales på det sterkeste å så i en såbed og flytte plantene til hagen når de har vokst litt.
  • Transplantasjon: når de er minst 5 cm høye, enten til en større gryte eller til hagen. Hvis du velger dette siste alternativet, må du plante dem med en avstand på 30 cm.
  • Irrigasjon: hyppig, unngå å la underlaget eller jorden tørke ut. Derfor bør den vannes hver 2-3 dag, og om nødvendig øke frekvensen om sommeren.
  • Abonnent: gjennom hele sesongen, må det betales med organisk gjødsel, helles et lag på 2-3 cm tykt til hageplantene, eller gjødsles med flytende gjødsel som guano til plantene som er i potter i henhold til indikasjonene spesifisert på beholderen.
  • Innhøsting: om høsten-vinteren.
  • Rustikk: støtter godt kulde ned til -9 ° C.

Ha en god høst 🙂.