Skip to content

Kinesisk lykt, kilde til vitamin C

23 de juni de 2021

Tomater er hjemmehørende i Sør-Amerika, selv om ikke alle kommer derfra. Det finnes en rekke tomater, som er forskjellige fra disse fra opprinnelse til form. Denne sorten kalles Physalis Alkekengi, men er mer kjent som Kinesisk lykt eller Alquequenje. Som navnet antyder, kommer opprinnelsen fra de kaukasiske områdene, Kina og Japan.

Den kinesiske Farolillo er en plante som ikke ligner tomatplanten som vi alle kjenner. Den kan nå en høyde på 75 centimeter og bladene er ru i tekstur. Deres blomster De er hvite i form av en klokke, hvis kalk svulmer til den lukkes i form av et hjerte eller en lykt (derav navnet), og simulerer en pose som endrer farge, går fra det hvite av blomstene til grønt. Teksturen til denne posen ligner på papiret.

Inne i denne typen poser utvikler frukten seg, og mens dette skjer, begynner posen å bli rød. Frukten, i begynnelsen er den også grønn, men den blir til en veldig intens oransje farge.

Moden kinesisk lykt

Denne frukten er kjøttfull og spiselig, men mye mindre enn den vanlige tomaten, enda mindre enn kirsebærtomater. Imidlertid deres Vitamin C det er mye høyere enn i disse andre. Dens smak er litt truende, siden den inneholder sitronsyre. Jeg har prøvd det, og hvis det ikke er modent smaker det ikke godt, i stedet er det fullt modent, det smaker godt. Derfor er det nødvendig å samle den godt moden når posen som dekker tomaten er praktisk talt tørr.

De forbruk av denne tomaten er veldig bra, siden den brukes til å akselerere eliminering av urinsyre, i tilfeller av gikt og revmatisme.

For å multiplisere Disse plantene, frøene som samles fra en av tomatene, blir sådd. De er veldig enkle å spire, og plantes i såbed akkurat som normale tomater, tidlig på våren. Senere blir de transplantert i potter hver for seg eller i rekker i hagen. Han liker solen og fuktigheten veldig godt.

Mer informasjon – Tomaten: kjærlighetens eple.