Skip to content

Kjennetegn og design av en engelsk hage

20 de juni de 2021

På jakt etter nye ideer er vi i dag dedikert til å vite fordelene med a typisk engelsk hage, et staselig design som samler en rekke egenskaper som er sine egne, og som vi i dag begynner å definere her på JarderíaOn.

En engelsk hage er en veldig typisk plass som du finner i mange grønne hjørner av Europa, og som ble kjent i 1600-tallet England. Det er et design som inkluderer en rekke elementer som statuer og fontener, samt rikelig og veldig grønn vegetasjon.

Opprinnelsen til den engelske hagen

Englischer Garden

Født i hjertet av engelsk hagearbeid, er det nysgjerrig, men de fleste av de viktigste og berømte hagene i England har ikke denne stilen, selv ikke begrepet brukes i det landet. Et godt eksempel i stedet er Englischer Garden, en park på 4 kvadratkilometer som ligger i byen München, Tyskland, og som, som alle engelske hager, bærer et typisk avtrykk av Georgisk arkitektur, den som ble født i 1720 og da det var en vri på de klassiske formene.

I Engelske hager dominerer et naturlig design, med nærvær av trær, åser og forskjellige elementer som følger landskapet, men naturlig og fritt, uten å følge strenge geometriske regler. Utgangspunktet er naturen og fra den blir det laget et design som følger og respekterer miljøet.

De viktige punktene

English Gardens

De Engelske hager bør gi følelsen av romslighet, og respekterer dermed naturens magi. Derfor er det viktig at vegetasjonen er naturlig og ikke begrenset eller følger en for stiv utforming. De trær er av stor betydning for å skape denne følelsen, og det er derfor det er mange og plassert hvor som helst, uten å følge en spesifikk regel.

Også busker og hekker florerer, selv om sistnevnte må vokse uten stor beskjæring, frigjøres til sin egen vekst selv når de blir kontrollert slik at de ikke utvides for mye. Tanken er å skape en velholdt, men gratis hage på samme tid. Mangfoldet av busker er også nøkkelen til å skape denne ville ånden, så lenge de plasseres på en naturlig og spontan måte og ikke følger veldig lukkede og stive linjer eller design.

Annen sentralt element i en engelsk hage er vann, som kan vises i form av en dam, selv om du alltid velger en naturlig design og ikke noe for kunstig. Selv om det er mulig å legge til elementer, er den gyldne regelen at de er naturlige og ikke kolliderer med den spontane luften vi leter etter. Broer, benker eller statuer av tre de kan arbeide på samme måte som stiene og stiene, men så lenge de ser ut som naturstier og inviterer en omvisning i hagen.

Hvis terrenget er ujevnt, dra nytte av ujevnhetene fordi i typiske engelske hager åsene og bakkene brukes til å plassere planter, busker og trær.