Skip to content

Kjennetegn og reproduksjon av andemann

12 de juni de 2021

Andemann o Lemnoideae er motstandsdyktig og sprer seg lett, som den har spredt seg til nesten alle verdenshjørner, unntatt Øst-Australia og Asia, og til tross for at dette anlegget ikke er kommersialisert og mye mindre tilbudt av noen barnehager, kan det eksistere samtidig med at en annen vannplante blir en stor forurensning.

Denne planten kan bli invasiv når den begynner å formere seg på en akselerert og ukontrollert måte, men i noen deler av verden har de visst hvordan de kan dra nytte av den til bruk som bunndekke, kompostmateriale eller også som en kilde til proteiner for husdyr, selv i noen områder i den sørøstlige delen av Asia er det menneskelige samfunn som forbruker dem.

Duckweed egenskaper

Kjennetegn ved andemann

I noen områder der industriell aktivitet har vokst avgrunnen, bruker de ofte andemasse til kloakkrensing og det er at vannlinsene er nært knyttet til riccias og salvinias og som assistenter for reproduksjon av perkiform fisk, og fungerer som støtte for skum reir

Duckweed former

Duckweed det er en flytende plante, med maksimalt tre blader som hver har sin eneste rot som henger i vannet.

Hver gang bladene vokser, blir prøvene dele og bli separate organismer.

Roten kan måle mellom 1 og 2 centimeter lang, bladene har en oval form med en lengde på 1 til 8 millimeter, og er 0,6 til 5 millimeter brede, lysegrønne og hver av disse bladene har tre årer og fem små snitt luft for å hjelpe flyten.

Duckweed reproduksjon

Andemann formerer seg raskt, reproduserer takket være deling, og er veldig sjelden at de produserer blomster, og hvis de gjør det, gjør de bare måle omtrent en millimeter i diameter.

Disse blomstene har en koppformet membranskala, har skalaen en enkelt eggløsning og to støvdragere. Frøet til linsen er også lite og måler bare en millimeter lang, med maksimalt åtte av samme størrelse.

Denne planteorganismen støtter pH-nivåer som er under normale og med hensyn til temperatur de kan overleve mellom 15 ° C og 32 ° CDet er derfor det er så enkelt for det å leve og formere seg i nesten ethvert økosystem. Om vinteren, linser produserer blader med høyere nivåer av stivelse enn de vanlige bladene, alt dette som svar på de lange perioder med kulde i vintersesongene.

Duckweed krever mye mer enn tilstrekkelig belysning for at den skal ha en god utvikling i dammen eller akvarietImidlertid kan den lave bevegelsen av vann på overflaten gjøre det mye vanskeligere å kontrollere. Denne lille planten det blir vanligvis sett på som en pest på grunn av tilpasningsevne til ethvert miljø, høy vekst og liten størrelse.

Bruk av andemann

Duckweed bruker

I større akvarier utføres utryddelsen av denne arten vanligvis ved bruk av garn, noe som kan ta lang tid, og som kan overstige opptil tre uker, dette fordi selv den minste av disse plantene raskt kan skape en levende grønt flytende teppe om noen få dager.

På grunn av vanskeligheten med å inneholde and Det anbefales ikke å bruke det som et ornament i noe vannmiljø, med mindre du vil bruke den i naturlige biotoper der andemass hjelper til med å generere en følelse av sikkerhet for fisk, redusere nitratnivået og også takket være de hengende røttene, siden de klarer å gi en legitim naturlig atmosfære.