Skip to content

Kompost for en grønnsakshage

24 de juni de 2021

Som vi alle vet, er gjødsel et veldig viktig element å ta i betraktning når du planter noe tre, blomst eller avling, og av den grunn vil vi denne gangen snakke litt om kompost for en grønnsakshage.

Det er viktig å merke seg at vi kan bruke forskjellige typer kompost i en grønnsakshage, men det vil alltid hjelpe deg å ha veldig fruktbar jord med alle nødvendige næringsstoffer for at grønnsakene skal utvikle seg riktig og riktig. Vær nøye med typene spesiell gjødsel for grønnsaker.

Først av alt har vi Organisk gjødsel, som er de som er laget med blant annet kompost, mulch, gjødsel. Disse typer gjødsel er av naturlig opprinnelse og produserer humus samtidig som de frigjør næringsstoffene som planter trenger å utvikle, som svovel, fosfor og nitrogen. Organisk gjødsel absorberes langsommere, men favoriserer alle typer jord og er det beste langsiktige alternativet, siden næringsstoffene som produseres forblir i jorden i lengre tid.

På den annen side har vi mineralgjødsel, som kommer fra syntetiserte kjemikalier. Vanligvis er disse gjødselene de mest brukte, siden de er raskere utslipp enn organisk gjødsel, noe som gir resultater raskere. Imidlertid, i motsetning til naturlig gjødsel, er de litt dyrere og blir værende i jorden i kortere tid, noe som får næringsstoffene til å fortynne seg raskt.

Som et siste alternativ har vi bladgjødsel, som påføres på plantene. Dette er teknikken som brukes når vi etter bruk av de to andre typene gjødsel ikke har oppnådd gode resultater. Bladgjødsel er ganske nyttig hvis jorden ikke er veldig dyp, siden de vil ha en rask respons.