Skip to content

Leter du etter elver eller marginalplanter?

21 de juni de 2021

Dammene er et skikkelig under. De viser seg å være veldig praktiske siden la oss ha delikate planter i vårt område uten å måtte bekymre deg for problemene som lav luftfuktighet kan forårsake. De er også et utmerket alternativ når du vil ha fisk, eller hvis du leter etter en måte å forfriske miljøet på.

Nå er en dam uten planter … ikke en komplett dam. Ta en titt på riparian eller margin planter som vi viser deg nedenfor.

Alisma plantago-aquatica

Alisma

De Alisma plantago-aquatica, bedre kjent som Plantago eller Water Plantain, er en urteaktig, flerårig plante som kan nå en meter i høyden. Innfødt i Europa og Asia tåler den frost uten vanskeligheter. Det skal også legges til at det ikke er krevende når det gjelder jordtype, så hvis du har kalkholdig jord eller tvert imot veldig sand, kan du plante noen plantaner og ha en fantastisk dam.

Carex

Carex oshimensis Evergold

Planter av slekten Carex de er veldig interessante og motstandsdyktige. Så mye at det er en av plantene som plantes mest i områder der det er gress, siden vannbehovet er veldig likt det som disse urtene har. De er hjemmehørende i praktisk talt hele verden, spesielt Nord-Amerika og Europa. De vokser til en høyde på omtrent 60-70 cm, med en diameter på 30-40 cm, så de viser seg å være gode kandidater for å definere kanten av dammen din.

Hydrocotyle leucocephala

Hydrocotyle leucocephala

Hvis Carex vil hjelpe oss med å definere marginene, vil Hydrokotyl de kan for eksempel være like bak, nærmere vannet. De er krypende planter, med veldig ganske enkle grønne blader. De lever i et bredt utvalg av klima; dermed tåler de frost med en viss intensitet (ned til -5 ° C) og ekstreme høye temperaturer (40-50 ° C, så lenge de ikke mangler fuktighet).

Iris sibirica

Iris sibirica Snow Queen

Nå som vi har de grønne plantene, la oss gi den litt farge med vannliljer. Noen anbefales på det sterkeste Iris sibirica, pæreplanter med blomster som har en hvit eller lilla farge. De vokser til en meters høyde og blomstrer om våren. I tillegg til å ha vakre blomster, tåler de også kulden.

Lobelia cardinalis

Lobelia cardinalis

De Lobelia cardinalis Det er en flerårig urteaktig plante med ornamental verdi er veldig høy, som du kan se på bildet. Opprinnelig fra Nord- og Mellom-Amerika vokser den til en meters høyde eller ett og et halvt maksimum, og motstår kulde ned til -4 ° C. Hva mer kan du ønske deg? De vakre blomstene kan være røde, rosa eller hvite avhengig av sorten og vises om sommeren.

Hvilken likte du mest? Har du noen?