Skip to content

Lil lærer-som-du-går-hagen i Massachusetts

8 de mars de 2021

Dagens hage kommer til oss fra Massachusetts: “Jeg heter Lil Holloway, 74 år, pensjonert fra en lederstilling og nylig fra eiendom. Vi bor i Bedford, Massachusetts, rett på Billerica-linjen. Vi er faktisk det siste huset på en grusvei som fører til sykkelstien. Av denne grunn er det ingen vei foran hjemmet vårt: det er alt gress og noen trær.

Knockout roser – rød og rosa fungerer bra med kattemynten. Dagliljer og asiatiske liljer blandes inn.Vi har et dekar land. Jeg har den store hagen min bak, rosene mine ved dekk og det jeg kaller «lappen» som er i en skråning som går til sykkelstien. Vi bygde dette hjemmet for 19 år siden, og i bakgården var det en slags nyreformet flekk med gamle (noen råtne) trær, mange døde blader osv. Jeg så på det og tenkte: “For et perfekt sted for en hage . ” Vi ryddet opp og la til mye torvmos, hagejord osv.

Roser i juniJeg begynte med pærer til våren og hjorten elsket bare den vakre utstillingen av tulipaner. Leksjon, jeg visste ingenting om hagearbeid, akkurat det jeg elsker, som den gang var roser. Men hybridene, floribundene osv. Likte ikke dette stedet (det går litt nedoverbakke), så jeg flyttet dem opp til dekk. Buskeroser var ikke så masete, og de har gjort det bra. Knockouts, «Lady Elsie May», og tre store rosa busker som jeg har glemt navnet på … de blir over fem meter høye. Også en klatrer kalt «Winner’s Circle», som er veldig rikelig og sykdomsfri.

Mannen min bygde trellis og benk for meg, mitt favorittsted å sitte og se på sommerfuglene. Denne klatreren er «Winner’s Circle», en stor produsent og sykdomsfri. Den er fire år gammel.Uansett, buskroser er i utkanten av hagen og sentrum er fylt med lavendel, columbine, dagliljer, asiatiske liljer, biebalsam, falsk indigo, «Hermann’s Pride» lamium, anenom, solblomster, høy floks, sibirisk og japansk iris , ryllik, flerårig geranium (klatrer faktisk opp et tre), kaprifol, revehanske, sedums høye og små, gressløk, hellebores, heliopsis og andre jeg har mistet merkelappene for.

Dette er rosene mine den første august. Fortsatt sykdomsfri. Floribundas, grandifloras og Knockouts.Mannen min bygde en trellis for meg med et benkesete. Jeg elsker å ta kaffe eller frokost der ute og bare nyte sommerfuglene og fuglene og bestemme hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Hagearbeid er en pågående læringsprosess, massevis av hardt arbeid og en lidenskap.

Hagen min er en blanding av ting jeg elsker og har vært et pågående arbeid i 19 år. Det jeg elsker aller best er at barna til naboen min er veldig komfortable med å komme bort og be om å gå i hagen og plukke blomster. Dette er Bridget og Ava som velger blomstene de vil ha.Fordi det endres hvert år, begynte jeg å sette sammen en vår- og sommerhagebok med CVS online, og i år brukte jeg iMacen min. Alle bildene er tatt med min iPhone 5. Dette viser seg å være et flott verktøy og vennene mine synes det er vakkert. Selvfølgelig er alle hagene et «snap-shot i tide.» Jeg tror bøkene er en skapt illusjon, da jeg bare viser folk det jeg vil at de skal se, og ikke naboens skur eller innkjørsel.

Denne skjønnheten blomstrer i august, noe som er fint etter at de andre asiatikerne har gått forbi.Hagen min har ingen formell design. Det endres hvert år basert på hva som fungerer og hvor mange feil jeg har gjort året før. Det er ikke perfekt, det kan være kaotisk, men det er et opprør av farger som sommerfuglene og fuglene elsker. For meg er det en hage å gå i og å nyte. Det minner meg hver dag om perfeksjon og skjønnhet som er naturen. Hagen min gir meg glede… .. ugress og alt. ”

Vakker, Lil. Liljene dine er så fantastiske! Og jeg trenger virkelig å kjøpe noen buskeroser…. Takk skal du ha!!

Sesongen avvikler, alle sammen! Kom deg ut med kameraet. Vi må se hagen din! Ja jeg sa BEHOV. Ikke ønsker. TRENGE.

Bare halvparten av den store hagen min, som vi anslår å være rundt 200 meter lang eller mer.

Vil vi ha det har Hagen din, eller en hage du nylig har besøkt, i Hageens Foto av dagen? KLIKK HER!
Vil se hvert innlegg som noensinne er publisert? KLIKK HER!
Vil søk i GPOD etter STATE? KLIKK HER!
Og sist men ikke minst, sjekk ut GPOD Pinterest-side, hvor du kan bla gjennom alle innleggene i kategorier … moro! KLIKK HER!