Skip to content

Liten hagedesign

26 de juni de 2021

Når det er på tide å lage en ny hage eller endre en eksisterende, må vi være tydelige på hva vi vil gjøre. Hvis vi har en ikke veldig stort land, vi må planlegge godt hvordan vi skal organisere gulvet slik at det ikke ser ut til å være for belastet, men heller ikke at det ser ut til at det er tomt.

Plantene aromatiskFra mitt synspunkt er de en suksess i hagen, siden de ikke bare gir et snev av farger til den, men også gir liv til miljøet. Kanskje basilikum eller peppermynte ville være et godt valg.

For inngang, roser de ser veldig bra ut, siden blomstringen når en ideell høyde, slik at den bare gleder oss med sin aroma bare ved å gå forbi.

Etter min mening tulipaner eller andre pæreplanter årstid de er også en suksess. Når de slutter å produsere blomster, kan de erstattes av veggblomster som gir oss så mye farge den kalde vinteren.

De består heller ikke i å fylle hagen med blomster som gir lukt, siden blandingen av dem derfor kan forårsake en dårlig følelse Zinnias De er andre planter som ikke bør mangle, siden de er vakre, men ikke lukter. Den kinesiske nellike er ideell for hager.

Polstringsplanter er heller ikke et dårlig valg, da noen produserer blomster så vel som ikke slipper ugress.

På den annen side trenger ikke hele hagen å være full av planter, men det er det andre elementer som gjør det til et perfekt sted. For eksempel kan steinene hjelpe oss med å definere fordelingen av plantene, det vil si hvis vi plasserer plantene i sirkler eller rektangler, kan vi bruke steiner for å understreke disse fasongene.

Husk at det er veldig viktig at til vanlig er godt drenert. En enkel måte å gjøre dette på er å åpne hull i hagen, akkurat der plantingen skal finne sted, og legge til grus, dekke hullet og plante plantene våre på toppen.

Mer informasjon – Tips for god utforming av en hage.