Skip to content

Lolium rigidum

3 de juni de 2021

I dag skal vi snakke om et veldig vanlig gress som finnes i kornavlinger, og som regnes som et ugress som er rikelig i hele den nordlige halvdelen av Spania. Det handler om Lolium rigidum. Dens vanlige navn er vallico, og det er en plante som er mye brukt i enger og plener. Selv om det regnes som et luke innen jordbruk, brukes det i fellesarealer og byparker. Det er en årlig monocotyledonous plante og er også kjent med andre navn som amargallo, codilla, duello, luello, luejo, margallo.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene, miljøkravene, distribusjonen og interessene som Lolium rigidum.

Hovedtrekkene

ugress på kornplanter

Det er en type plante som ofte finnes i kornavlinger. Til tross for å være ansett som et ugress i disse feltene, brukes det i enger og plener. Har en spiring mellom sensommeren til tidlig vinter. Den finnes i kornområder, og den største fremveksten er om høsten. Den tilhører gressfamilien og er en årlig plante.

Den har en høyde som går fra 10-60 centimeter og stilkene er stigende. Bladene er korte og har en liten membranlig ligule. Den har aurikler og stilkene er røffere i den øvre delen av planten. Den kan ha mellom 2 og 11 blomster, og dens støvknapper er 4,5 mm lange. Noen av de nærliggende artene som kan forveksles med Lolium rigidum er han Flerårig lolium. Denne planten har mindre støvknapper og er en flerårig plante. Knivene er 3 mm lange. En annen lignende art er den av Lolium multiflorum. Forskjellen med denne planten er at den har kortere glumes og kan nå 2/3 av lengden på Lolium rigidum.

Miljøkrav fra Lolium rigidum

Lolium rigidum plante

Denne planten regnes som et luke i kornmarker. Imidlertid trenger de noen miljøkrav for å leve godt. Den utvikler seg bare i miljøer med middelhavsklima og er tilpasset halvtørre klimatiske forhold. Suksessen med utvikling og vekst skyldes at tilpasningen Det lar deg være mindre krevende når det gjelder vannmengden du trenger. Den tåler også lave temperaturer og kan tilpasses forskjellige typer jordsmonn.

Disse egenskapene gjør det ganske enkelt å vokse til en plante når det gjelder å utvide distribusjonsområdet. Det er hjemmehørende i Middelhavsbassenget, og beitedyrking har spredt seg til forskjellige land som også har et middelhavsklima. Vi finner dette anlegget i Australia, selv om overflatene har redusert betydelig de siste årene. Årsaken til nedgangen i disse populasjonene skyldes problemet som eksisterer med ARGT (Annual RyeGrass Toxicity). ARGT er forgiftning av husdyr ved inntak av gift som produseres av bakteriene Rathayibacter toxicus i planter som er smittet. Infeksjonen finner sted i planten og oppstår av bakteriene som produseres gjennom eksistensen av nematoden Anguina baleas.

Dette er en av grunnene til at bestander av Lolium rigidum har blitt redusert i disse økosystemene. I Spania i den nordlige halvdelen av landet regnes det imidlertid som et ugress som vises i kornmarker. Det kan sås i ren kultur eller i blandinger og de trenger tørt land eller vannet land. Selv om det ikke trenger mye vann for å kunne utvikle seg, trenger det noe vanning som utnytter kornavlingene.

Måter å bruke Lolium rigidum

vallico

Dette anlegget har god etablering i åkeren når det er sådd tidlig på høsten. Vi kan finne sådose på mellom 15-30 kilo per hektar. Selv om det regnes som en årlig avling for såing av biler, har det noen problemer med utholdenhet i marka etter det tredje året. Årsakene til reduksjonen i utholdenhet over tid i et voksende område blir undersøkt for å se hva de er.

Selv om det regnes som et luke i kornmarker, har det en interesse for fôr. Og det er en avling som har en god vintervekst, så lenge høstregnet følger med den, og den har en stor jordbearbeidingskapasitet. Jordbearbeiding er ikke mer enn karakteristikken som gjør at den lett kan utvides hvis behovet for en uttømmende dyrking.

I regntunge produksjoner er deres distribusjon og overflod veldig oscillerende. Det avhenger i utgangspunktet av det lovlige regimet at befolkningen eksisterer og i sonene og kan nå verdier på opptil ni tonn per meter og hektar avhengig av optimale forhold. Den har fôr av god kvalitet og råproteininnholdet er ganske høyt. I fôr av høyere kvalitet kan vi finne rundt 25% råprotein når planten er i løvrik tilstand og av 14% råprotein når det er innkapslet.

Bruk og varianter

Blant bruken vi har av Lolium rigidum vi har allerede sett på fôr. Den brukes til beiting og høsting. I regnfôr er det flere bruksområder, og i vanningsområder kan mer gjøres. Hvis høstregnet blir forsinket i tide og senere, skjer produksjonen tidlig på våren. Dette anlegget har kapasitet til å kunne gjenliste, og det brukes derfor i begynnelsen av en hvilken som helst avhentning. På denne måten får planten lov til å dukke opp igjen, og neste bruk kan gjøres når soppfrøet har falt til bakken.

Det er noen varianter av Lolium rigidum og autoktone befolkninger i Ebro-dalen har blitt sett med ganske produktive resultater og et godt verktøy for fôr. Noen av disse variantene de er Wimmera og Nurra.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Lolium rigidum.