Skip to content

Marmande tomat

6 de juni de 2021

Det er mange tomatarter som bidrar til å forbedre avlingenes økonomi. Dette er fordi disse grønnsakene brukes til mange retter, og det er mye brukt i forskjellige retter. I dag skal vi snakke om en av tomatvarianter som er kjent for sin gode smak. Det handler om Marmande tomat. Det er et utvalg med egenskaper som gjør det ganske populært blant mange agronomer. Det begynte å utvikle seg i Nederland i det 21. århundre, og det har virkelig blitt en ganske unik og interessant art for dyrking.

I denne artikkelen skal vi fortelle deg alle egenskapene, dyrkingen og egenskapene til tomaten i Marmande.

Hovedtrekkene

Det er en type tomat som modner ganske tidlig. Omtrent 3 måneder etter såing kan den høstes for å spise. Dyrking begynte i disse områdene på grunn av det faktum at det var forskjellige retensjoner i klimatiske forhold og en god kvalitet på jorda. Disse tomatene tåler planting i det åpne feltet, eller selv om den også kan dyrkes i drivhus.

Den har vanligvis en høyde på buskene som varierer mellom 1 og 1,5 meter. Fruktene av denne planten er ganske store og har en lys rød farge. Kjøttet er preget av å ha høy tetthet og et lite antall frø. Dette er ganske fordelaktig for de som ikke liker å spise med så mange frø. Det er en frukt med vegetabilske kvaliteter som gjør den ideell til rå bruk.

Det tjener også til å bli plassert i alle typer behandlinger, slik som konservering eller produksjon av tomatjuice. Det er et utvalg som motstår transport og lagring veldig bra i lange perioder. Dette gjør den ganske allsidig slik at den kan dyrkes og transporteres når det er nødvendig. Fordelen den har fremfor andre tomatsorter, er at produksjonen kan gå kontinuerlig. Mellom det faktum at den har kort modningstid og kan lagres i lang tid, lar den denne tomaten konsumeres og produseres i stor skala.

Marmande tomatdyrking

Marmande tomat

For å dyrke denne tomatarten, må du først vite noen krav. Det viktigste er jordens kvalitet. Selv om vi sår i dårlig jord, kan det ha god ytelse hvis resten av variablene blir stoppet dekket. Normalt er det som er ment når du dyrker denne tomatsorten å produsere i store mengder. Og dermed, det er nødvendig å jobbe og gi gode forhold slik at tomaten kan utvikle seg godt.

Marmande-tomaten er en sort som foretrekker mye lett og fruktbar jord. Tatt i betraktning disse to variablene, vet vi at plasseringen må være i områder med større varme og med direkte sollys. Den beste tiden å så er i begynnelsen av mars. For en forbedring i spiring av plantene er det bedre å bruke en liten beholder med dimensjoner på 10 × 10 centimeter.

Jorden må være tilstrekkelig for å kunne lage en spesiell jordblanding tilpasset de forskjellige særegenheter som kan oppstå. Plantene må vannes regelmessig med sprinklermodus og vil vare mellom 55 og 60 dager. Så snart plantene har vokst, bør de plantes i det åpne bakken. Hver plante har visse individuelle egenskaper som må tas i betraktning.

Individuelle egenskaper ved Marmande tomatplanter

Marmande tomatsort

Vi kommer til å liste opp følgende egenskaper:

 • Denne typen tomat Det overføres vanligvis fra det blir sådd i en periode på mellom 15 og 30 dager. Mer erfarne gartnere bruker ofte et lite triks med stor suksess. Og er det at hvis plantene som er sådd, har vært i begynnelsen av mai, og vi har et varmt klima, kan innhøstingen fås noen uker før. Dette tjener til å øke hastigheten på høstingsprosessen.
 • Avstanden som skal plasseres mellom de forskjellige plantene som vi skal så er et gjennomsnitt på 50 centimeter mellom radene og 40 centimeter mellom kolonnene. En kvadratmeter kan passe perfekt mellom 7 og 9 busker.
 • Det er ikke tilrådelig å plante Marmande-tomaten i områder der paprika, poteter og auberginer ble plantet.
 • Som vi har nevnt tidligere, er det en plante som foretrekker et sted i solen. Og dermed, den beste plasseringen er der det er solfylt, men skjermet for vinden.
 • Før planting må vi grave jorda for å kunne plassere en liten mengde kompost eller gjødsel for å gi den næring.

Omsorgen som denne sorten av tomat har, er ganske enkel. Du må bare vannes regelmessig og beskytte den mot frost. Reagerer godt på organisk gjødsel. Hvis vi gir dem den omsorgen de trenger, vil det bare ta mellom 1,5 og 2 måneder å bære første frukt.

Fordeler og ulemper

Det er mange som foretrekker å analysere fordelene som denne varianten av tomat kan gi fremfor andre. Det er mange hager hvor du kan se denne variasjonen av tomater. Vanligvis er det en stor ulempe mot det. Og det er at hvis buskene har en overladning av næringsstoffer, vil de vokse med nok kraft, og det vil være vanskelig å ta vare på dem.

Det er imidlertid en liten ulempe for alle fordelene den har:

 • Det er ganske smakfull og attraktiv frukt i utseende.
 • Fordi de kan transporteres og lagres i lang tid, er de egnet for storhandel.
 • Innhøsting kan oppnås ganske raskt.
 • Tomater modnes samtidig så lenge de bærer frukt lenge nok.
 • Det er en variant ganske immun mot mange av de vanlige avlingssykdommene. De er resistente mot sykdommer som økt immunitet mot fusarium.
 • Bare noen få plantevernmidler og insektmidler bør brukes for å ha en god forebygging og spredning av de fleste insekter.

Jeg håper at med denne informasjonen kan du lære mer om Marmande tomat-sorten.