Skip to content

Meksikansk mat med ferske chili fra hagen

22 de juni de 2021

Hvis du liker høylandsk matDu må gi deg næring med noen ingredienser som kommer fra Latin-Amerika, og som er mye brukt til å tilberede de karakteristiske rettene, så fylt med smak og aromaer.

Meksikansk mat får for eksempel næring av de forskjellige paprika-variantene, som han bruker annerledes i sin oppskriftsbok. I dag vil vi vie oss til chili peppers, en rekke hot chili pepper Den har god personlighet, og det er derfor det er en ingrediens som er mye brukt av kokker.

Noe med chili

Chili tilhører familien Capsicum som samler alle paprika og, i det, chili, som igjen er delt inn i et sett med varianter, som Jalapeño, Ñora frøene eller Tahi pepper.

Chili paprika

Deresskarp og krydret abor Det er karakteristisk i tillegg til utseendet: lite, langstrakt og brennrødt.

Innfødt til Amerika, det er på tide å lære om kultiveringsprosessen.

Chili paprika i hagen

De nødvendige forholdene er som følger: et sted for full sol, en temperatur mellom 8 og 10 grader Celsius om natten og 25 til 30 Celsius om dagen; en fruktbar jord rik på gjødsel.

La frøene hvile i vann i et par dager før såing, og plant dem i frøplanter og vann for å fukte jorden. Etter spiring og når frøplanten har fire eller fem par blad, transplanter den i en gryte på minst 10 cm. diameter.

Chili paprika

Sett det på et solrikt sted og vann moderat. Sjekk planten for å unngå de typiske sykdommene i denne familien: bladlus, edderkoppmidd, trips, bladgraver og sykdommer som Pythium, som råtner røttene.

Innhøstingen kan gjøres fra midten av sommeren til midten av høsten. Du kan fortelle at fruktene er modne når de er dyprøde. Samle og plasser chili på et tørt og ventilert sted.