Skip to content

Når høstes bananen

3 de juni de 2021

Når høstes bananen? Denne deilige og tilfredsstillende frukten kommer fra en veldig raskt voksende urteaktig plante som bare trenger sol, rikelig med vann og beskyttelse mot frost. Den er så lett å ta vare på og så vakker at den kan oppbevares i en gryte som en prydplante i mange år.

Men når det bærer frukt, er det ikke uvanlig at vaktmestere har mange tvil om når er det på tide å samle frukten din. Må vi vente på at den skal få sin karakteristiske farge, eller blir den tatt tidligere? La oss finne det ut.

Hva er banantrær?

Banantreet er en urt

Banantrær er rhizomatøse urteaktige planter som bærer frukt, det vil si bær frukt på midten / sensommeren avhengig av arten og dens dyrking. Derfor, når vi ser at fruktene begynner å utvikle seg, kan vi være sikre på at vi i løpet av få uker vil kunne samle dem for å konsumere dem.

Når er det nøyaktige øyeblikket? Sannheten er at det kommer an på. Det er de som kutter gjengen fortsatt grønn for transport og også for å unngå at bananene havner på bakken. Men dette er et problem, for når de skilles fra moderplanten, slutter den å mate dem, det vil si at den slutter å levere saft fylt med næringsstoffer, og det til slutt får dem til å smake godt.

Høstes alle bananer på samme måte?

Vi har allerede nevnt det, men nå forklarer vi det bedre. Det hender at du kan dyrke bananer over hele verden, i områder som ikke er kalde. I dag er det kjent rundt 10 forskjellige bananarter, så det er forskjeller mellom dem som størrelse, smak og til og med i selve planten er det forskjeller.

Så på grunn av denne store variasjonen kan vi si det hver av dem har sin måte å bli dyrket og høstet på, og blant de mest kjente bananartene er:

Banana Gros Michel

Dessverre er dette en rekke bananer som i dag er den utryddet, siden den forsvant på grunn av forskjellige monokulturkatastrofer. Frukten ble bredt spredt over hele Europa og USA. Dette førte til at land i Latin-Amerika startet sin dyrking på samme måte.

Dominikansk eller dvergbanan

Det regnes som den minste av alle varianter av banan som finnes. Sannheten er smaken av denne frukten er veldig søt selv om den er ganske liten i størrelse. Og kanskje på grunn av hvor søt det er, brukes det vanligvis til bakevarer eller tilberedning av naturlige drikker.

Plantain eller banan

Dette er den vanligste av alle, spesielt i Latin-Amerika siden den er den mest omsettede og konsumerte. I motsetning til den forrige variasjonen, er større og mindre søte og fordelen er at den kan konsumeres når selve bananen er på forskjellige modningspunkter.

Rød banan

Det er populært og konsumert i Amerika, men takket være denne populariteten har det klart å spre seg til Europa. Huden på denne bananen er ganske tykk og smaken er noe spesiell siden den minner om smaken av bringebær. Den er rik på vitaminer, mineraler og andre viktige næringsstoffer for mennesker.

Nå kan du lure på hvorfor vi nevner alt dette. Svaret er enkelt, nesten alle bananer har forskjellige måter å høste eller samle på. Selv om nesten alle bananvarianter har en likhet når det gjelder å gjøre dette.

Hva er den beste tiden å høste banan?

Bananer høstes om sommeren

For å vite dette, du må først vite hvilken type banan du vil samle, siden hver av typene har forskjellig vekst og modning. Men generelt høstes denne frukten når den har nådd sin maksimale størrelse og den begynner å skifte farge fra topp til bunn.

Det normale er at når det gjelder banan, en forandring fra den karakteristiske grønne fargen på frukten til en gul. Dette er en indikasjon på at frukten de neste dagene vil være klar til å høstes.

For å si sannheten, varierer samlingen av bananer og avhenger av formålet de tjener. Hvis det for eksempel er til konsum, må du vente på at de fleste bananene får en gul farge og deretter klippe gjengen som inneholder fruktene.

Selv om dette også avhenger av hvem som høster, siden det er mulig å kutte gjengen selv når den er grønn og la den modne av seg selv. Noen pleier å linjere bananer med avis for å øke modningen., andre lar det gå av seg selv.

Sannheten er at å velge dette siste alternativet, det vil si å kutte bananen mens den fremdeles er grønn kan i stor grad påvirke smaken av frukten. Dette er fordi plantens næringsstoffer ikke mottas, og smaken vil derfor ikke være den samme som om du lar bananen modne på selve planten.

Nøyaktig høsttid

Å vite det er enkelt. Først ser du på størrelsen, så ser du på tykkelsen og til slutt om det er en gul farge (i tilfelle du er en mannlig banan), hvis det er en dvergbanan, bør du vente på at frukten blir gul nesten i sin helhet, dette vil modne seg over dagene.

På den annen side, generelt, en stamme av en banan tar omtrent 70 til 80 dager å generere blomstene og lage frukten. Husk at du kan samle banan når den er mer enn 60% moden. I tilfelle du vil samle denne grønne frukten, men du vil spise den, kan du gjøre det, bare at tilberedningen er annerledes og at du må steke den grønne bananen for å kunne konsumere den.

Som et merkelig faktum og at vi vet at du vil elske det, og det vil være nyttig for deg, nesten alle bønder samler vanligvis denne frukten minst to uker før for at den skal bli fullstendig moden.

Dette er fordi de fortsetter å motta næringsstoffer, og det er mer enn nødvendig. Det er der når modningen akselererer og to ting skjer, at frukten passerer modningspunktet og råtner, eller at den faller til bakken.

Riktig måte å samle banan på

Dette er ikke noe du kan gjøre ved å bare plukke opp en kniv og kutte der du ser det. Alt har en grunn og en måte å gjøre det på. Først må du ha en kniv i hånden og at den er så skarp som mulig.

Du vil bruke dette verktøyet til å kutte det som betraktes som «hendene» på planten. Dette er ikke noe mer enn stammen som kommer ut fra bagasjerommet mot den delen der bananene ligger. Når du går for å lage kuttet, er det bare å legge igjen ca. 6 til 9 tommer hånd.

Dette er hovedsakelig for å lette transporten, enten manuelt eller ved hjelp av maskiner. Husk at gjengen du kutter har en serie bananhender, som hver modnes i en annen hastighet fra hverandre.

Konservering av bananer

Banantrær lever i varme klimaer

Nå, forutsatt at du gjorde kuttene av bananknippene godt og at du har bananhendene dine, må du vite hvordan du skal bevare denne frukten slik at den ikke ødelegger og råtner. Det er heller ikke slik at det krever overdreven pleie- og bevaringsmetoder.

Sannheten er at Du må bare ha dem eller lagre dem på et sted der miljøet er kult og skyggefullt.. Du kan godt ha dem inne i kjøleskapet og plassere dem utenfor, men husk at hvis du legger dem på et kaldt sted, vil de råtne for fort. Så det er best å holde dem ute og på et kjølig sted.

Ikke ha dem oppå kjøleskapet eller i nærheten av en enhet som genererer konstant varmeDette vil akselerere modningsprosessen. En siste informasjon som vil hjelpe deg mye er at hvis du holder på umodne bananer med de som er, vil modningsprosessen også akselerere.