Skip to content

Når og hvordan plante artisjokker?

11 de juni de 2021

Artisjokker er veldig enkle grønnsaker å dyrke og ta vare på; faktisk er det så mye at herfra oppfordrer jeg alle de som har barn til å oppmuntre dem til å kultivere dem. Både voksne og barn vil sikkert glede seg over og lære mye ved å se plantene vokse og hvordan de i løpet av få uker er modne nok til å høstes.

Men hvis det du ønsker er å fremme prosessen litt, kan du kjøpe frøplanter, for eksempel på det lokale markedet eller i en barnehage, sommer-høst. Når du har dem, vil det du skal lese videre være veldig nyttig. Oppdag hvordan du planter artisjokker 🙂.

Forbered bakken

Land

Det første du må gjøre er å forberede bakken, fjerne de voksende gressene og steinene. For dette kan du bruke en hakke hvis den er ganske liten, eller en rototiller hvis den er stor. I tillegg anbefales det sterkt å dra nytte av det for å bryte opp det mest overfladiske laget av jorden; siden på denne måten vil vi være i stand til å lufte det og artisjokkene vil vokse bedre.

Deretter vil et lag med for eksempel kyllinggjødsel tilsettes (hvis det kan bli funnet friskt, bør det stå å tørke i solen i en uke), og det blandes med jorden. Når det er gjort, vil det være gravd rad 10 cm dyp, og det blir en avstand på 40-45 cm.

Plant artisjokkene

Artisjokker

Nå som vi har klargjort bakken, er det på tide å plante artisjokkene. For det, du må følge neste trinn for trinn:

  1. Først blir en liten plante nøye plukket og introdusert i planteraden, slik at kanten av jorden er 0,5-1 cm over overflaten av jordpannen / rotkulen.
  2. For det andre er den fylt med jord.
  3. For det tredje plantes de manglende plantene og etterlater en avstand på omtrent 30 cm.
  4. Fjerde og siste er raden ferdig fylt, og vanningsanlegget startes.

Hvis du trenger informasjon om dyrking og stell, klikk her 🙂.