Skip to content

Når og hvordan plantes poteter?

19 de juni de 2021

Poteter, en av de deiligste grønnsakene. De brukes til å lage mange oppskrifter over hele verden, og det er også veldig enkelt å dyrke dem siden du bare trenger å tillate 6 uker å høste dem. Men når og hvordan blir de sådd?

Hvis du vil oppnå en utmerket høst, vil vi fortelle deg alt du trenger å vite om plante poteter.

Planting av poteter – Fremgangsmåte å følge

Den første tingen å gjøre er vent på at frosten går over, og bestem om du vil dyrke dem i potter, i så fall må du bruke de som er minst 60 cm høye, eller i hagen. La oss se hvordan vi skal gå frem i hvert tilfelle:

Såing i gryte

  1. Fyll først potten med universelt voksende medium eller kompost.
  2. Deretter plasserer du en settepotet i midten og dekker den med litt underlag.
  3. Til slutt, vann.

Såing i hagen

  1. Forbered bakken: ugress og steiner må fjernes, og den må gjødsles med organisk gjødsel, for eksempel geitgjødsel, eller hvis du kan få det, kyllinggjødsel, legg på et 3-5 cm lag og bland det godt.
  2. Nå er det på tide å lage sporene. Potetene må plantes i rader med en avstand på 60 cm mellom dem, og ca. 40 cm mellom hullene.
  3. Så potetene til såing ved å dekke dem med litt jord.
  4. Og til slutt, start drypp vanningsanlegget 🙂.

Vedlikehold og innsamling

Når potetene er plantet, må de tas vare på slik at de blir oppfylt. For det, du må vanne dem hver gang du ser det tørre landet (vanligvis hver 2. eller 3. dag), og gjødsle dem regelmessig med organisk gjødsel, som de som er nevnt ovenfor.

To uker før høsting, må du kutte dem over roten. Med dette oppnås en bedre smak og utmerket kvalitet på disse grønnsakene.

Kos deg med høsten din 🙂.