Skip to content

Når skal du plante tomater?

17 de juni de 2021

Tomater er deilige, ikke sant? De blir renset godt med vann, kuttet i to, tilsett litt olje og en klype sukker … og spis. Det, eller det er skiver og satt på toast til middag. De er veldig, veldig sunne, og det beste er det dyrkingen er veldig enkel.

Hvis du sår frøene en dag, vil du vite at du sikkert vil kunne høste fruktene av arbeidet ditt etter omtrent tre måneder. Men selvfølgelig, Når skal du plante tomater? Du må gjøre det til rett tid for å få de beste innhøstingene, så for å starte sesongen på høyre fot, ikke slutt å lese 🙂.

Tomater i potter

I barnehager og hagebutikker kan vi finne tomatfrø og frøplanter. Avhengig av rushen vi har, kan vi kjøpe det ene eller det andre. La oss se hvordan vi skal gå frem i hvert tilfelle:

Planting av tomater

Å så tomatfrøene gjør følgende:

  1. Det første du må gjøre er å forberede såbedet tidlig på våren. Siden de er raskt voksende planter, anbefaler jeg at du bruker en frøplantebrett, som vi vil fylle med universelt voksende substrat som inneholder perlit.
  2. Deretter plasserer vi maksimalt to frø i hver alveolus, litt atskilt fra hverandre.
  3. Senere vil vi dekke dem med et tynt lag med underlag.
  4. For å fullføre plasserer vi frøplantebrettet i en annen plastbrett (uten hull), og vi fyller sistnevnte med vann.

Frøene vil spire etter tre til syv dager. Vi kan flytte dem til sin endelige plass så snart de måler ti centimeter.

Tomatplantasje

Hvis vi velger å kjøpe tomatplanter, Vi må overføre dem til potter eller til hagen så snart vi anskaffer dem. Disse plantene vil utvikle seg like bra enten de er i containere eller i hagen, men ja, i i begge tilfeller må vi sørge for at de er minst 40 cm å vokse, og en veileder.

Å plassere en stokk som veileder er veldig viktig, ettersom den vokser, vil den trenge den for å forhindre at stilkene faller eller bøyes på grunn av tomatens vekt.

Tomatplanter

Dermed vil vi på veldig kort tid kunne høste deilige tomater.